Nakon višečasovne operacije, devojka posle udesa kod Proseka stabilno

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Mar.2024, 14:42

Nakon višečasovne operacije, devojka posle udesa kod Proseka stabilno

Nakon teškog udesa na putu Niš - Prosek, kada su dve osobe izgubile život, zdravstveno stanje 24-godišnje devojke koja je teško povređena je stabilno.

Iz Univeritetskog kliničkog centra Niš stiže ohrabrujuća vest da je devojka sada stabilna, svesna i komunikativna nakon višečasovne operacije, u kojoj su lekari uspeli da sačuvaju njen bubreg uprkos teškoj povredi.

Uzrok nesreće, koja se dogodila 9. marta u blizini Konjičkog kluba, leži u tome što >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je porodica od četiri člana kolima sletela sa puta. Tragično, majka i mlađa ćerka su izgubile život, dok je otac, vozač "citroena", prošao bez težih povreda. Starija ćerka je, međutim, zadobila teške povrede unutrašnjih organa.

Svega nekoliko sati nakon udesa, devojka je podvrgnuta složenoj operaciji koja je trajala više časova. Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti i posvećenosti medicinskog osoblja, ona je sada stabilna i nalazi se u jedinici intenzivne nege Univeritetskog kliničkog centra Niš, gde će nastaviti svoj oporavak uz pažljiv nadzor lekara.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.