Nakon tuče funkcionera u Vranju, na optuženičkoj klupi članovi Narodne stranke

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon tuče funkcionera u Vranju, na optuženičkoj klupi članovi Narodne stranke

Sudski poziv za saslušanje zbog nasilničkog ponašanja, na optuženičkoj strani, dobili su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i potpredsednik Dragan Pavlović. Oni su bili učesnici tuče sa naprednjacima prošle godine, a kako su tada rekli, oni su ti koje su članovi SNS napali. Pokretanje predistražnog postupka protiv njih vide kao politički pritisak i progon.

U toku izbornog dana za savete nacionalnih manjina, koji su u Vranju održani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 4. novembra 2018. godine, došlo je do tuče narodnjaka i naprednjaka. Pozvani kao optuženi, foto: I. M.

Predstavnici Narodne stranke izjavili su tada da su ih napali članovi vladajuće partije. Đorđe Ristić i dalje tvrdi da su oni ti koji su napadnuti, a pokretanje predistražnog postupka protiv njih vidi kao progon opozicije.

Pokretanje predistražnog postupka protiv nas doživeli smo kao sraman čin političkog pritiska i progona zbog našeg opozicionog delovanja. U pitanju je klasična zamena teza gde se žrtve predstavljaju kao nasilnici, a nasilnici kao žrtve. Sve to sa ciljem našeg zastraživanja, odustanka od opoziocionog delovanja i kako bismo odustali od vođenja postupka koji smo pokrenuli krivičnim prijavama protiv pravih nasilnika - kaže Ristić.

Pavlovića i Ristića su, kako tvrde, prošle godine ispred stranačkih prostorija u Ulici Kneza Miloša "napala i brutalno pretukla četvorica aktivista vladajućeg SNS-a". Foto: I. M.

Mi smo protiv njih 15. novembra podneli krivične prijave i očekujući 8 meseci da po tim prijavama Osnovno javno tužilaštvo pokrene postupak protiv njih, mi smo dobili poziv za saslušanje za 12. septembar ove godine, praktično u svojstvu osumnjičenih, za postupak za koji nismo ni znali da postoji - rekao je Ristić.

Podsetimo, nakon saopštenja narodnjaka o napadu na njihove članove, reagovala je Gradska uprava Vranja tvrdnjom da su Pavlović i Ristić "bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora".

Do danas nije razjašnjeno ko je napao koga i kako je došlo do tuče iako su, prema svedočenjima aktera, kamere sa susedne zgrade snimile incident.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Lideri Narodne stranke dobili poziv iz tužilaštva zbog sumnje da su sprečavali održavanje glasanja

Izvor: VOM.rs, 17.Jul.2019

Lideri Narodne stranke dobili poziv iz tužilaštva zbog sumnje da su sprečavali održavanje glasanja. Predsednik i podpredsednik gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Ristić i Dragan Pavlović održali su dana konferenciju za novinare, povodom poziva koje su kao osumnjičeni dobili iz Osnovnog javnog...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.