Najsavremenije  u Srbiji: Sutra se otvara renovirano Pozorište Bora Stankaović u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Okt.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najsavremenije u Srbiji: Sutra se otvara renovirano Pozorište "Bora Stankaović" u Vranju

Povodom otvaranja obnovljene zgrade Pozorišta "Bora Stanković” u Vranju, koje je zakazano za ponedeljak 21. oktobar, na velikoj sceni danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je govorio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

"Povratak glumaca vranjskog ansambla u potpuno obnovljenu zgradu Pozorišta "Bora Stanković”, bez sumnje je najvažniji događaj za sve Vranjance, ali i građane celog juga Srbije. Na ovaj dan čekali smo punih sedam godina, i >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << zahvaljujući Vladi Republike Srbije, lokalnoj samoupravi i brojnim donatorima Vranje je dobilo najsavremeniju zgradu pozorišta. Uloženo je oko 368 miliona dinara, i ovaj objekat imaće multifunkcionalnu ulogu”, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković dodajući da će Vranjanci  nakon 30 godina dobiti i bioskop.

"Otvaranjem odajemo počast najpoznatijem Vranjancu Borisavu Stankoviću, čije ime nosi pozorište. Prvi put vranjanska publika videće dramu ,,Koštana”, u formi opere u režiji priznatog Vranjanca Juga Radivojevića , a ovdašnji ansambl koji je predano radio i osvajao nagrade u vreme obnove zgrade, izvešće "Nečistu krv”. Obećanje da će 39. ,,Borini pozorišni dani” biti održani u obnovljenoj zgradi smo ispunili, a zasluga pripada državnom vrhu, lokalnoj samoupravi, kompanijama i pojedincima, koji su dali veliki doprinos da Vranje dobije ovako velelepan objekat”, istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Na konferenciji za novinare je govorila i Zorica Jović, gradska većnica za kulturu rekavši da su kultura i kreativnost identifikovani kao strateška područja razvoja Vranja.

"Pozorište će biti centar kulturnih dešavanja, mesto za inspiraciju i stvaranje inovativnih umetničkih sadržaja. Zbog toga je veoma važno što će ovaj objekat opet zaživeti u punom sjaju i kapacitetu”, rekla je ona naglasivši da ova dvorana ima potencijal da bude regionalni kulturni centar.

Govorio je i direktor Pozorišta Nenad Jović, koji se fokusirao na predstojeće 39. ,,Borine pozorišne dane", zahvalivši se svima na podršci u proteklih sedam godina, kada je ansambl radio u krajnje neprimerenim uslovima. Umetnički direktor Bojan Jovanović  istakao je da nova zgrada ima veliki značaj ne samo u tehnološkom, već i psihološkom smislu. On je izjavio i da će u novoj pozorišnoj sezoni biti pripremljeno pet predstava.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.