Izvor: JUGpress.com, 13.Okt.2021, 21:57

Na severu Kosova mirno, uhapšeno osam osoba, jedan Srbin, Bošnjak i šest Albanaca

KOSOVSKA MITROVICA

Na severu Kosova i Metohije je mirno posle današnje akcije interventne jedinice Kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu.

U sukobima je povređeno više civila, a ranjeni Srećko Sofronijević je na intenzivnoj nezi i van je životne opasnosti, ali u teškom stanju.

U bolnicu u Mitrovici se javilo više osoba koje su se žalile na povrede tokom akcije polocije a većina nih je, posle pregleda, otišla kući.

Srbi su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kamionima i barikadama odgovorili na akciju Kosovske policije za koju je rečeno da je u okviru kontrole poreza na robu široke potrošnje i lekove.

Policija Kosova je jutros saopšrila da je u toku “realizovanja strateških ciljeva za prevenciju krivičnih dela, konkretnije beskompromisne borbe protiv krijumčarenja robe”

U saopštenju je navedeno da je “danas u ranim jutarnjim satima započelo sprovođenje policijske operacije koji obuhvata četiri regiona Kosova: Priština, Peć, Mitrovica Jug i Mitrovica Sever. Sve policijske radnje se sprovode u kordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, čijim nalozima se vrše kontrole i pretresi na raznim lokacijama kao što su kuće, lokali biznisa, skladišta robe itd”.

U ovoj policijskoj operaciji koja se i dalje nastavlja, angažovana je i Kosovska carina i nekoliko različitih policijskih jedinica koji su  podrška ovoj policijskoj operaciji.

“Kao rezultat intenzivnih istraga, policijskih profesionalnih radnji i Carine Kosova, do danas zaplenjeni su roba i razni dokazi koji služe kao materijalni dokazi,” kaže  se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju policije do sada je uhapšeno i privedeno osam osoba: R. K. (1957) muškarac albanske nacionalnosti iz Peći, A. K. (1979) Albanac iz Prištine. M.N. (1990), I.Z. (1982) i A.D. (1995) muškarci albanske nacionalnosti iz Južne Mitrovice. Uhapšne je M. Dž. (1958) Bosanac iz Severne Mitrovice, I. H. (1975) Albanac iz Severne Mitrovice, kao i M. L. (1978) Srbin iz Severne Mitrovice.

Takođe, zaplenjena je i razna švercovana roba vredna više stotina hiljada evra koja će služiti kao materijalni dokaz, navodi Kosovska policija.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Mirno ali napeto na severu Kosova i Metohije, ranjeni Sofronijević van životne opasnosti

Izvor: RTS, 14.Okt.2021, 08:26

Na severu Kosova i Metohije jutros je mirno, ali napeto, posle akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu. U sukobima je povređeno više civila. Ranjeni Srećko Sofronijević je stabilno i van životne opasnosti. . Pripadnici kosovske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.