Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2021, 10:08

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić boravila u Nišu

NIŠ

“Ohrabreni smo razgovorom sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić sa kojom smo se saglasili u oceni da bi Niš u naredne četiri godine mogao postati regionalni turistički centar”, izjavila je gradonačelnica Draga Sotirovski, nakon posete ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Mati.

 Sotirovski je dodala da je veoma je bitna njena podrška inicijativama za uređenje poletne staze za paraglajding na teritoriji Gradske opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Pantelej ili za uređenje pristupa Cerjanskoj pećini na području gradske opštine Crveni krst koja  je jako važna i koja spada u najlepše pećine ovog dela Evrope.

 “U našem razgovoru i naših saradnika je bilo reči o projektima na teritoriji gradske opštine Niška Banja kao što je izgradnja akva parka, otvorenih bazena na „Kulištu“ i botaničke bašte. Niš svoju razvojnu šansu vidi u turizmu i sa ministarkom Tatjanom Matić razgovarale smo kako da našu turističku ponudu “upakujemo“ u integrisani turistički proizvod”, dodala je Sotirovski.

 “ Obradovala nas je vest da će projektom Ministarstva i izgradnjom širokopojasnog interneta u ruralnim krajevima Srbije na niškom području biti obuhvaćeno 20 naselja sa 3.200 domaćinstava”, kazala je Sotirovski nakon susreta sa ministarkom Matić.

                                 Nesporno je da je uslov za ubrzani razvoj turizma da pobedimo pandemiju i to možemo postići masovnom vakcinacijom, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sorirovski.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.