Izvor: JUGpress.com, 07.Avg.2023, 21:21

Ministarka pravde i Veran Matić o bezbednosti novinara

BEOGRAD

Ministarka pravde Maja Popović sastala se sa Veranom Matićem, članom Stalne radne grupe za bezbednost novinara, predsednikom Komisije za istraživanje ubistava novinara Vlade Srbije i predsednikom Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, sa kojim je razgovarala o aktuelnim pitanjima vezanim za bezbednost novinara.

Matić je upoznao ministarku Popović sa radom Stalne radne grupe za bezbednost novinara i SOS telefona za prijavljivanje pretnji i napada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na novinare.

Na sastanku je ukazano i na prednosti uspostavljanja sistema kontakt tačaka Vrhovnog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja, kako bi se hitno reagovalo u slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika.

Popović je obavestila Matića da je Ministarstvo pravde pokrenulo postupak nadzora nad radom Višeg suda u Vranju zbog nestanka spisa predmeta.

Na sastanku je ukazano i na potrebu boljeg normativnog uređivanja zaštite bezbednosti novinara, saopošteno je iz ANEM-a. (kraj) AS/ LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.