Merak nadjačao Romantiku

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Nov.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merak" nadjačao "Romantiku"

Na vetrovitoj Karaburmi, gledali smo veoma zanimljivu utakmicu sa dosta šansi na obe strane, igralo se otvoreno, bez nepotrebnog odugovlačenja. Na kraju, Radnički je zasluženo odneo bodove u Niš, pobedivši sa 2:0, golovima Zemljanuhina i Ašćerića.

U prvom poluvremenu se igralo otvoreno, sa šansama na obe strane, a najveću šansu nije iskoristio Ivica Jovanović, naš bivši igrač, a sada igrač OFK-a, kada nije realizovao kazneni udarac. Mršević je oborio Savića >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << u kaznenom prostoru Radničkog, a sudija Piper pokazao na “belu tačku”, a Mrševiću žuti karton.

Preuzeo je Jovanović odgovornost za izvođenje kaznenog udarca, ali je nasuprot sebe imao svog prezimenjaka, najboljeg golmana Super lige, koji ne prima goleve iz ovakvih situacija. Tako je bilo i sada. Nije Acko Jovanović odbranio penal, ali ni Ivica Jovanović nije pogodio gol. Pogodio je stativu.

Na samom početku drugog poluvremena gol za Radnički. Igrao se 46. minut, uspeli smo da iznenadimo Romantičare i odmah po izvođenju sa centra napravimo prostor po levoj strani i stignemo do gola, tu se najbolje u ulozi asistenta snašao Ašćerić koji upošljava na drugoj strani usamljenog Antona Zemljanuhina i ostavlja mu bukvalno prazan gol. Zemljanuhin ovakve šanse ne propušta i oštrim i preciznim udarcem dovodi Radnički u vođstvo od 1:0. Bezuspešan je bio pokušaj Čupića da odbrani udarac.

U 76. minutu, Blažić i Ašćerić su se potrudili da ovu utakmicu učine izvesnom u rezultatskom smislu. Najpre je Blažić, prelepom asistencijom poslao loptu ka Ašćeriću, koji se stuštio ka golu Čupića i rutinski ga savladao. Sjajan gol našeg centarfora, koji je u stilu Mesija lobovao Čupića i tako prerastao u igrača utakmice. Asistencija kod prvog gola i postizanje gola za konačan rezultat je za to bio dovoljan.

Pokušavali su Romantičari da promene rezultat, ali ni šutevi iz daljine, kao ni oni iz blizine, nisu bili dovoljni da se savlada, danas,a inače kao i uvek, siguran na golu, Acko Jovanović.

A sada, na našem Čairu, u sledećem kolu, posle reprezentativne pauze, čekamo Zvezdu. Biće to spektakl i borba najbolje odbrane protiv najboljeg napada u ligi.

Tekst i foto: Vojkan Andrejić

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.