Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Мерак" надјачао "Романтику"

rssBookmark and Share

08.11.2015. fkradnickinis.rs

На ветровитој Карабурми, гледали смо веома занимљиву утакмицу са доста шанси на обе стране, играло се отворено, без непотребног одуговлачења.
На крају, Раднички је заслужено однео бодове у Ниш, победивши са 2:0, головима Земљанухина и Ашћерића.

"Мерак" надјачао "Романтику"

У првом полувремену се играло отворено, са шансама на обе стране, а највећу шансу није искористио Ивица Јовановић, наш бивши играч, а сада играч ОФК-а, када није реализовао казнени ударац. Мршевић је оборио Савића у казненом простору Радничког, а судија Пипер показао на “белу тачку”, а Мршевићу жути картон.

Преузео је Јовановић одговорност за извођење казненог ударца, али је насупрот себе имао свог презимењака, најбољег голмана Супер лиге, који не прима голеве из оваквих ситуација. Тако је било и сада. Није Ацко Јовановић одбранио пенал, али ни Ивица Јовановић није погодио гол. Погодио је стативу.

На самом почетку другог полувремена гол за Раднички. Играо се 46. минут, успели смо да изненадимо Романтичаре и одмах по извођењу са центра направимо простор по левој страни и стигнемо до гола, ту се најбоље у улози асистента снашао Ашћерић који упошљава на другој страни усамљеног Антона Земљанухина и оставља му буквално празан гол. Земљанухин овакве шансе не пропушта и оштрим и прецизним ударцем доводи Раднички у вођство од 1:0. Безуспешан је био покушај Чупића да одбрани ударац.

У 76. минуту, Блажић и Ашћерић су се потрудили да ову утакмицу учине извесном у резултатском смислу. Најпре је Блажић, прелепом асистенцијом послао лопту ка Ашћерићу, који се стуштио ка голу Чупића и рутински га савладао. Сјајан гол нашег центарфора, који је у стилу Месија лобовао Чупића и тако прерастао у играча утакмице. Асистенција код првог гола и постизање гола за коначан резултат је за то био довољан.

Покушавали су Романтичари да промене резултат, али ни шутеви из даљине, као ни они из близине, нису били довољни да се савлада, данас,а иначе као и увек, сигуран на голу, Ацко Јовановић.

А сада, на нашем Чаиру, у следећем колу, после репрезентативне паузе, чекамо Звезду. Биће то спектакл и борба најбоље одбране против најбољег напада у лиги.

Текст и фото: Војкан Андрејић


#   фудбал   Раднички ФК   победа   ОФК Београд
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима