Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2023, 11:12

Medijana 10 kontejnera platila 2,4 miliona dinara, iz Pokreta SRCE ih optužuju za kriminal

Oktobra ove godine JKP Mediana sklopila je kupoprodajni ugovor sa firmom Resor iz Gadžinog Hana preko koje je 10 kontejnera za odlaganje kabastog otpada platila 2,4 miliona dinara sa PDV-om. S obzirom na to da je cena tih kontejnera kod ostalih dobavljača znatno manja od ove, njih iz pokreta SRCE optužuju za kriminal i traže ostavku direktora Mediane.

Prema ugovoru koji su potpisali, cena jednog kontejnera sa cenom dostavljanja iznosi 240.000 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Pregledom javno dostipnih informacija o cenama ovih kontejnera na drugim tržištima, iz Stranke Srbija centar - SRCE utvrdili su da se proizvođačka cena kreće u rasponu od 1.000 do 1.200 evra po komadu i to sa uračunatim prevozom do kupca.

Takođe smo cenu ovih kontejnera potražili i preko "posrednika“ i utvrdili smo da je u tom slučaju cena oko 1.270 evra po komadu (bez uračunatog PDV-a) sa mestom isporke lokacija kupca, što je opet daleko manja cena od "posredničke“ po kojoj je JKP Mediana kupila pomenute kontejnere - navode stranke.

Prema njihovom tumačenju svaki kontejner vlaćen je za oko 500 evra više od cene na tržištu, a kupovinu preko "posrednika“ umesto direktno od proizvođača, smatraju pokazateljem kriminalne zloupotrebe postupka javnih nabavki u JKP Mediana.

Oni ističu da ovo nije izolovan slučaj i zbog toga zahtevaju reakciju nadležnog tužilaštva, ali i ostavku v. d. direktora Ivana Mihajlovića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.