Kreativne maske: Zajedno u igri sa inkluzijom

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Okt.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kreativne maske": Zajedno u igri sa inkluzijom

U okviru Dečje nedelje u Dečjem kulturnom centru, održan je maskenbal na kom su inkluzivna i deca iz redovne populacije pokazala svoju kreativnost sa svojim maštovito izrađenim maskama i kostimima.

Društvo za razvoj dece i mladih "Otvoreni klub iz Niša" organizovali su ispred Dečjeg centra u niškom parku Čair inkluzivni maskenbal dece pod nazivom "Heroji inkluzije" koji uključuje decu sa poteškoćama u razvoju i decu iz redovne populacije.

U projekt >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << su uključeni i njihovi roditelji radi promocije socijalne inkluzije i tolerancije različitosti.

Maske su nastale tokom kreativnih radionica, a izrađivali su ih zajedno deca iz "14. oktobar" ŠOSO iz Niša i aktivisti otvorenog kluba, kao i njihovi roditelji.

Inače, ovaj maskenbal je deo sveopšteg programa obeležavanja "Dečje nedelje" i podržan je od Centra za interaktivnu pedagogiju iz Beograda.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.