Konačno preseljene ambulante u staru zgradu hirurgije

Izvor: JužneVesti.com, 24.Dec.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno preseljene ambulante u staru zgradu hirurgije

U renoviranoj i adaptiranoj zgradi u kojoj je nekada bila hirurgija, na ulazu u stari deo Kliničkog centra, od danas se nalaze specijalističke ambulante svih hirurških i internističkih grana, saopštili su iz KC, a na jednom mestu se nalaze posle skoro dva meseca od probijenih rokova za preseljenje.

Iako je kraj oktobra bio rok koji je zadao sam direktor Kliničkog Zoran Radovanović, da se ambulante presele u istu zgradu, to je učinjeno tek ovog vikenda. Specijalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ambulante su sada u staroj zgradi hirurgije; foto: JV

Specijalističke ambulante svih hirurških i internističkih grana - gastroenterologije, endokrinologije, neurologije i hematologije, kako su saopštili iz KC, od danas su na istom mestu, u zgradi staroj 80 godina.

Kažu da preseljenje pacijenti "nisu osetili", jer je sve učinjeno van radnog vremena.

Kao što smo i ranije najavljivali, plan preseljenja specijalističkih ambulanti već je ranije utvrđen, pa napominjemo da samo preseljenje, ni u kom slučaju nije uticalo na kvalitet pružanja zdravstvenih usluga našim pacijentima, koji su nam na prvom mestu, jer je medicinsko osoblje klinika to obavilo tokom vikenda, van radnog vremena - dodaju u KC. Pacijenti prve preglede mogu da obave na jednom mestu; foto: Klinički centar Niš

Kako su i ranije više puta ponovili, osim pogodnosti i konfora, zbog novog i uređenog prostora u koji su preseljene ambulante povećaće se efikasnost u lečenju i zbrinjavanju pacijenata, jer će sve moći da obave na jednom mestu.

U istoj zgradi su im dostupni i aparati za dijagnostiku - rendgen, mamograf, 3 aparata za ultrazvuk, 2 multislajsna skenera i 2 aparata za magnetnu rezonancu, dodaju, a ovi aparati se nalaze u Centru za radiologiju koji je "toplom vezom" povezan sa starom zgradom hirurgije. Preseljene specijalističke ambulante gastroenterologije, endokrinologije, neurologije i hematologije; foto: Klinički centar Niš

Na taj način, svi pacijenti sada i nadalje imaju mogućnost, da u potpunosti obave kompletne preglede, pa i pripreme za operativne zahvate, jer je plan, da se po potrebi ovde otvara i istorija bolesti, koju će pacijenti kasnije predavati na prijemnom pultu u novoj zgradi niškog Kliničkog centra, odakle će dalje biti sprovedeni na stacionarno lečenje, medicinski tretman, itd. - pojašnjavaju u KC.

Prema ranijem planu preseljenja, osim specijalističkih ambulanti, trebalo bi da se u staru zgradu hirurgije presele i Očna i ORL klinika, a u KC kažu da će pacijenti uskoro dobiti informacije o daljim planovima i selidbama.

Podsetimo, preseljenje ambulanti je završeno sa zakašnjenjem od skoro dva meseca, a iako su rokove zadali iz Kliničkog centra, pre skoro mesec dana su tvrdili da nema kašnjenja, "jer zvaničan rok nije ni postojao".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.