Kao pre 15 godina - Radnički u Inđiji igra prvi meč baraža

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2023, 17:24

Kao pre 15 godina - Radnički u Inđiji igra prvi meč baraža

Pre skoro 15 godina Radnički i Inđija su igrali mečeve baraža za dopunu Prve lige, a sada će igrati za mesto u Superligi naredne godine. I tada je prvi meč igran u Inđiji, domaćin je slavio sa 2:0, a da li će sada biti drugačije, biće poznato u sredu, 31. maja kada je prvi duel dvomeča. Trener Nišlija Dragan Šarac kaže da njegova ekipa ide da odigra meč bez kalkulisanja i proba da ostvari povoljan rezultat pred revanš na "Čairu".

Osvajanje 13. mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nakon plej-auta Superlige fudbalere Radničkog dovelo je u situaciju da se kroz baraž izbore za elitu. Protivnik je četvrtopaslirani tim Prve lige Inđija, ekipa koja je ostvarila 13 pobeda, 15 remija i pretrpela 9 poraza. Trener Radničkog Dragan Šarac ističe da ih očekuje težak meč protiv ekipe koja odlično igra na svom terenu.

Pokazali su to u poslednjih pet kola, kada su zabeležili tri pobede i dva remija. Zasluženo su izborili plasman koji im daje priliku da se bore za Superligu. U kratkom periodu u kom smo imali prilike da „skeniramo“ ekipu Inđije uvideli smo da imaju nekoliko iskusnih nosioca igre i talentovane mlade igrače. Tu je nekadašnji napadač Radničkog Slaviša Stojanović, koji donosi kvalitet ekipi. Mi svakako idemo da odigramo meč bez kalkulisanja i probaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš - rekao je Šarac.

Šef struke Radničkog, kako kaže, ima dosta problema da sastavi tim jer ima mnogo povređenih i suspendovanih igrača zbog parnih žutih kartona.

U delikatnoj smo situaciji, dva igrača ne mogu da nastupe zbog nakupljenih kartona, to su Petrov i Varga. Pored njih je i dosta povređenih – Frej, Jamkam, Marjanović i još nekolicina njih žale se na povrede tako da će biti veliki izazov osposobiti ih za ovaj meč. Međutim, sve nedaće, sve greške i promašaje iz sezone moramo da zaboravimo, da se koncentrišemo i da u ove dve utakmice pokažemo svoje najbolje lice i ostanemo u Superligi - dodao je Šarac.

Utakmica u Inđiji počinje u sredu u 15:55.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.