Još 20 novoobolelih u Pčinjskom okrugu, smanjen broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2021, 11:15

Još 20 novoobolelih u Pčinjskom okrugu, smanjen broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju

Prema poslednjim podacima Štaba za vanredne situacije, 20 je pozitivnih na kovid u Pčinjskom okrugu od 192 uzorka, a 14 ih je iz Vranja. U poslednja 24 sata broj pregleda u kovid ambulantama pao je ispod 100 - obavljena su 73 pregleda, a 43 prva.

Kada je reč o ostalim opštinama u okrugu, po 3 novozaražena imaju Bosilegrad i Vladičin Han, dok u ostalim opštinama nije bilo novih slučajeva.

Uzorkovana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je krv kod 49 pacijenata i sačinjena 11 RTG pluća. Urađeno je 6 PCR i 46 antigenskih testova od kojih je 11 pozitivno na korona virus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri pacijenta - saopštavaju iz Štaba.

Trenutno je u dve kovid bolnice u Vranju smešteno 50 pacijenata, od toga 43 pozitivna na koronu i sa upalom pluća, dok je na kisoničkoj potpori 36 pacijenata.

Prethodnog dana je na lečenje primljeno 5 pacijenata i otpušteno isto toliko, od čega je jedan prebačen u Kruševac.

Kovid bolnice trenutno raspolažu sa 110 slobodnih mesta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.