Izvor: JUGpress.com, 30.Apr.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izletišta u Vranju i okolini očišćena i spremna za izletnike

VRANJE

Akcija čišćenja vranjskih izletišta okupila je pored pripadnika Komunalne policije u Vranju, koja je pokretač, i radnike JKP „Komrad“, pripadnike Vojske Srbije, kao i vatrogasce Vatrogasno-spasilačke jedinice koja je od raznoraznog otpada, pre svaga plastičnih flaša, čistila Aleksandrovačko >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << jezero.

Na terenu su bili zaposleni u „Bivodi“,  srednjoškolci iz Ekonomske, Poljoprivredne i Medicinske škole,  Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“,  Pokret „Čuvari Srbije“, Klub ekstremnih sportova „Extreme“ i novinari pojedinih lokalnih medija, kamperi i građani, kaže načelnik Komunalne policije u Vranju, Ivica Tašković.

Zadovoljan je rezultatima akcije u kojoj je učestvovalo 137 osoba koji su za veoma kratko vreme očistili zelene površine pored Aleksandrovačkog jezera i izletište Ćoška.

Otpad je prikupljen u 54 vreće od po 120 litara.

„Otpad je odvežen na deponiju. Oba dana tokom prvomajskih praznika Komunalna policija će izletnicima deliti crne vreće i plastične rukavice kako bi odlagali otpad koji nastaje tokom izleta. Bićemo na Aleksandrovačkom jezeruPržaruDevotinu i Ćoški. Tada ćemo zamoliti izletnike da kad završe sa boravkom u prirodi otpad pokupe u kese i  ostave ih pored puta kako bi ih, 1. i 2. maja, pokupili radnici „Komrada“, kaže načelnik Komunalne policije Tašković.

On dodaje da će nakon praznika Komunalna policija obići izletišta kako bi na licu mesta procenila efekte akcije.

„Želja nam je da kada obiđemo izletišta nakon praznika, vidimo da su izletnici imali razvijenu ekološku svest i da su vodili računa o očuvanju životne sredine, odlaganjem smeća na mesta koja su predviđena za to. Videćemo da li će dobiti pohvale ili ne“, zaključuje Tašković.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.