Izvor: JUGpress.com, 21.Sep.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz gradskog budžeta za mikro, mala i srednja preduzeća trideset miliona

NIŠ

               Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisao je javni poziv za dodelu 30 miliona podsticajnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima i  privrednicima.  Bulatović je rekao da  će mere biti relaizovane kako bi  se podstakla konkurentnost niške privrede, povećala zaposlenost , privukle investicije i dodatno poboljšalo poslovno okruženje.

             Reč je o dve  mere iz Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Niša, za koje je izdvojeno 19,5 miliona dinara za prvu, i 10,5 miliona za drugu, a zainteresovani vlasnici firmi mogu se prijaviti Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Ulici Milojka Lešjanina 39.

                “ Imamo mere podrške za mikro, mala i srednja preduzeća u cilju unapredjenja njihove konkurentnosti i mere čiji je cilj direktno privlačenje novih investitora”, izjavio je Bulatović.  “Podrška grada privrednicima je sistemska. Rezultat toga je da imamo veliko smanjenje broja nezaposlenih i povećanje broja preduzetnika za 23 odsto u odnosu na 2015. godinu. Broj novoformiranih društava povećan je za 25 odsto, a prosečna zarada je povećana za 16.000”, izjavio je Bulatović.

                  Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Randjelović je izjavio  da je zahvaljujući povećanju broja zaposlenih i povećanju zarada prihod grada po osnovu poreza na zarade rastu iz godine i u godinu i povećanje će ove godine biti veće od pola milijarde dinara,.

            Randjelović je rekao da će  za pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u cilju jačanja konkurentnosti njihovih proizvoda i stvaranja bolje pozicije na tržištu  ovoga puta biti izdvojeno 19,5 miliona dinara.

           „Prva mera znači da će mala i srednja preduzeća moći da dobiju do 300.000 dinara za unapređenje poslovanja i konkurentnosti. To konkretno znači da će preduzetnici moći da konkurišu za sredstva potrebna za dobijanje proizvodnih sertifikata, testiranje novih proizvoda, nabavku mašina i opreme, učešće na sajmovima, dok je za elektronsku prezentaciju firmi iznos ograničen na 100.000 dinara. Konkursni uslovi predviđaju da se mogu javiti samo preduzeća koja pozitivno posluju najmanje poslednje dve godine, što znači da se ne mogu prijaviti novoformirane firme. Ali, na konkurs se mogu javiti mala preduzeća koja koriste usluge Start ap centra“, kazao je Milan Ranđalović.

             On je naglasio da je za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima za projekte saradnje sa naučno-obrazovnih institucijama i udruženjima obezbedjeno 10,5 miliona dinara., s tim što je maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje 800.000 dinara.

               „Drugom merom je predviđeno finansiranje projekata po tri udružene firme koje uspostave saradnju sa jednom od naučno-obrazovnih ili istraživačkih institucija, kao i udruženjem privrednika. Ideja je da mala i srednja preduzeća inoviraju proizvodnju na osnovu uvođenja novih procedura i tehnologija, osmišljenih od niških stručnjaka. Takođe, firme u saradnji sa strukovnim udruženjima mogu konkurisati za ova sredstva radi organizacije privredno-turističkih manifestacija ili učešća na takvim inostranim manifestacijama“, objasnio je Ranđelović.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Četvrta šansa za potomstvo za 100 parova

Izvor: Večernje novosti, 21.Sep.2019

Raspisan javni poziv za prijavljivanje za vantelesnu oplodnju o trošku grada. Prijem prijava do 7. oktobra. Iz kase 30 miliona dinara DO kraja godine će o trošku Grada, u četvrti pokušaj vantelesne oplodnje ući 100 parova, a za ove namene iz gradske kase biće izdvojeno 30...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.