Izvor: JUGpress.com, 23.Sep.2020, 19:41

Gradski parlament o novim kadrovskim rešenjima

VRANJE

Sednica Skupštine grada Vranja, treća u novom sazivu, protekla je uglavnom, u izboru i imenovanju novih kadrova na pojedine funkcije.

Najpre je javnim glasanjem, diplomirana pravnica Jelena Stanković izabrana za sekretara Skupštine grada, s obzirom da je njen kolega Marko Tričković podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga.

On je, ipak, na istoj sednici izabran za lokalnog ombudsmana.

Za vršioca dužnosti direktora Uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Banje izabran je Miloš Džikić, diplomirani menadžer, a za zamenicu gradskog pravobranioca Milica Veličković, diplomirana pravnica.

Odbornici su usvojili i Predloge rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora pojedinih srednjih škola na teritoriji grada Vranja i izabrali nove.

Na sednici gradskog parlamenta doneta je i Odluka o pristupanju izradi Plana razvoja grada od 2021. do 2030. godine, što je zakonska obaveza. O tome je govorio Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave.

„Plan razvoja grada je dugoročni dokument razvojnog planiranja, koji sadrži pregled i analizu postojećeg stanja. Dakle viziju, odnosno, željeno stanje i prioritetne ciljeve i mere.  On mora biti usklađen sa svim planskim dokumentima“, istakao je Aritonović.

Imajući u vidu da je kratak rok za izradu ovog dokumenta, a to je početak naredne godine, odbornici su usvojili odluku.

Doneli su i niz odluka vezanih za planska dokumenta, pre svega, o  izmenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana, izradi druge izmene i dopune Plana generalne regulacije Vranjske Banje i o izmeni i dopuni Odluke o izradi Plana generalne regulacije zone 1 u Vranju.

Doneta su i rešenja o otuđenju gradskih građevinskih parcela, o autobuskim stajalištima, a podržan je i program podrške poljoprivredne politike i ruralnog razvoja.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.