Gašić: Dodatno angažovanje policije na granicama sa Bugarskom i Severnom Makedonijom

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2023, 13:31

Gašić: Dodatno angažovanje policije na granicama sa Bugarskom i Severnom Makedonijom

Policija će dodatno pojačati svoje prisustvo na granicama sa Bugarskom i Severnom Makedonijom kako bi suzbila iregularne migracije, a u narednim danima će biti formiran i štab u Preševu, najavio je Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

On je posetio Regionalni centar Granične policije prema Bugarskoj, gde je poručio da policija predanim radom i istrajnim akcijama na terenu čini sve da obeshrabri i uhapsi sve krijumčare ljudima.

Kako je rekao, 95% migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Srbiju dolazi iz pravca Bugarske i Severne Makedonije pa će angažovanje policije u toj zoni biti dodatno pojačano.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na ozbiljan način štite svoju državnu teritoriju i svoje građane i preduzeće sve mere kako bi se sprečili prelasci iregularnih migranata u našu zemlju. Ostaćemo na ovom prostoru, ali i na severu zemlje, sve dok u potpunosti ne rešimo ovaj problem - rekao je Gašić.

Ministar se u Dimitrovgradu sastao i sa komandantom Žandarmerije Sašom Kosovićem i drugim rukovodiocima MUP-a, a iz Ministarstva saopštavaju da je razmotrena trenutna situacija i da su precizirani koraci koji će biti preduzeti u narednom periodu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.