Fotograf “Adolfu” u Brčkom dao 500 DM da ubije civila kako bi to uslikao

Izvor: KMnovine.com, 12.Dec.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotograf “Adolfu” u Brčkom dao 500 DM da ubije civila kako bi to uslikao

Fotograf Bojan Stojanović, koji je u ratu snimio Gorana Jelisića zvanog “Adolf” kako u Brčkom ubija civile i za tu fotografiju dobio prestižnu nagradu Vorld Pres Foto, platio je ubistvo 500 nemačkih maraka kako bi ga fotografisao dok ubija.



Ovo tvrdi Srđan Ilić, jedan od iskusnijih i istaknutijih srpskih ratnih fotoreportera, prenose mediji zapadno od Drine.

“Priča je ružna i loša za našu profesiju. On je (Stojanović) >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << platio Adolfu da ubije te muslimane da bi oni to slikali. Njih dvojica su dolazili kod mene u AP i tražili da im posudim auto, napišem neku akreditaciju, dam unapred pare i opremu za razvijanje i slanje slika, jer će oni doneti “fenomenalne slike” koje do tada nisu viđene. Naravno da im nisam dao ništa, jer je sve izgledalo jako neozbiljno”, priča Ilić.

Kaže da se posle toga Bojan pojavio u restoranu Kluba književnika u Beogradu s gomilom printanih slika tog događaja i “pričao za stolom da su platili tom Adolfu 500 maraka da ubije tih nekoliko muslimana”.

“To se događa kad su svi etički kriteriji, moralne norme napuštene”, kaže Ilić.


Izvor: Agencije    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora





Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.