Doček Nove godine uz Željka Vasića i Lexikon bend

Izvor: JUGpress.com, 01.Jan.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček Nove godine uz Željka Vasića i Lexikon bend

NIŠ

U prisustvu nekoliko hiljada građana i uz koncert Željka Vasića i benda Leksington Nišlije su ispratile 2018. i dočekali Novu 2019. godinu.

 Koncert Željka Vasića je počeo koji minut oko 23 sata, a publika ga je dočekala sa velikim nestrpljenjem. Na Trgu kralja Milana,  se pevalo i igralo a da pritom nije bilo incitenata sa petardama i pirotehničkim sredstvuma. Tačno u ponoć , nakon što je Željko Vasić odbrojao… tri, dva, jedan, častitao je Nišlijama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i gostima grada Novu godinu uz poruku da” ne gledaju rijaliti jer od toga mogu da dobiju upalu mozga”.

Atmosferu koju je zagrejao Željko Vasić održali su i članovi Leksington benda . Željko i Bojan su zajedno otpevali omiljenu pesmu “Pukni zoro” koja je kod Nišlija podigla atmosferu za koji stepen više, a zatim i još nekoliko kompozicija, da bi nakon toga započeo skoro dvočasovni koncert Leksingtona.

“Među publikom je bilo i gostiju iz drugih gradova.

“Nisam iz Niša, ovde sam kod sestre za doček Nove godine. Znam da na trgu pevaju Željko i Leksington pa sam poželela da ih čujem jer ih i inače slušam, ali ovo je uživo. Sve je lepo. Nišlije su ljudi koji znaju da vas ugoste, a sada je zbog same atmosfere i Nove godine sve još bajkovitije”, kaže gošća iz Bora.

Inače, Nišlije su Novu godinu, osim u sopstvenoj režiji, čekale i u restoranima i niškim hotelima koji su mesec dana unapred bili rasprodati. Veliki broj gostiju je za doček pristigao i iz drugih gradova pa i zemalja, a najviše ih je, kažu u Turističkoj organizaciji Niš, bilo iz Bugarske.

“ Prošlo je sve kako treba, u skladu sa očekivanjima. Već određeni broj godina organizacija na centralnom gradskom trgu je na izuzetnom visokom nivou i pokazuje da postoji veoma dobra koordinacija između organizatora, Niškog kulturnog centra i svih nasležnih državnih organa i komunalnih preduzeća koje su učestvovale u operativno logističkoj podršci kada je u pitanju doček Nove godine. Željko Vasić i Lexikon band uspeli su da naprave spektakularnu atmosferu i kao što smo ranije govorili bilo je samo važno da atmosferske prilike budu prijatne za novogodišnje veče, kao što se na kraju i desilo pa je sve ispalo kako treba i nadamo se da će tako biti i u narednim godinama”, rekao je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra , organizator dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana.

Organizator dočeka na otvorenom kaže da je bilo i stranaca, najviše iz Bugarske a Bugari su se složili  da je atmosfera super. Posebno su zadovoljni što je u ugostiteljskom objektima dozvoljeno pušenje, što nije tako u susednoj Bugarskoj.

“ Svaki put u poslednjih desetak godina ima mnogo Bugara. Oni su u gradu zakupili smeštajne kapacitete i kao što je tradicija kada je u pitanju doček Nove godine određeni broj sugrađana koji su na drugom mestu čekali Novu godinu, slio se prema Trgu. Može se reči da je Nišprvorazredna turistička atrakcija” , dodao je Srđan Savić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U Nišu za doček veselo, bez incidenata, prva beba dečak Nikola

Izvor: Blic, 01.Jan.2019

Željko Vasić i "Leksington bend" u novogodišnjoj noći zabavljali su Nišlije na Trgu kralja Milana, a nekoliko hiljada okupljenih građana i turista, imalo je priliku da uživa u brojnim hitovima poznatih izvođača.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.