Dani mućkalice i šopskog folklora otvaraju “Leskovačko leto”

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2023, 11:24

Dani mućkalice i šopskog folklora otvaraju “Leskovačko leto”

Za razliku od prethodnih godina kada je “Leskovačko leto” tradicionalno počinjalo defileom mažoretkinja, zbog lošeg vremana sredinom maja nisu održani “Dani mućkalice i šopskog folklora” pa su iz Turističke organizacije odlučili da upravo ta manifestacija u petak, 16. juna, od 17 sati otvori letnji festival u centru grada.

Nastupi kulturno-umetničkih društva, veče harmonikaša, saksofonista, ulični turnir u basketu, dečje predstave, samo su deo programa “Leskovačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << leta” koje će biti zatvoreno 1. jula. Program "Leskovačkog leta"; foto: TOL

Neizostavni deo jeste i dan posvećen Vidovdanu, pa će tako 28. juna u porti crkve Svete Trojice biti služena večernja liturgija, dok će na ulicama, u organizaciji Gradskog atletskog kluba Dubočica biti organizovna i trka.

Organizotori dodaju i da će ukoliko zbog kiše i lošeg vremena otkažu pojedini manifestacije one biti održane poslednjeg dana Festivala, 1. jula, dok će građani uskoro biti obavešteni i o zatvaranju Bulevara oslobođenja i izmene režima saobraćaja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.