Četvorica Srba i Oliver Ivanović pred sudom

Izvor: KMnovine.com, 26.Avg.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvorica Srba i Oliver Ivanović pred sudom

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas je počelo prvo saslušanje Olivera Ivanovića i još četvorice Srba, osumnjicenih za ratne zločine i teško ubistvo.

...

Pred sudskim većem šiptarskog Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici danas su se pojavili Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić,Oliver Ivanović i Aleksandar Lazović.

Tužioci su Džonatan Ratel i Romulo Mateuš dok je predsedavajući sudija rumunka Roksana >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Komša.


Kao i u svim postupcima koji se vode u ovom Sudu uzurpiranom od strane okupatora marta 2008-e godine, i njima će se suditi po zakonima zakozvane "republike Kosovo".

Portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je novinarima pre početka današnjeg ročišta da nakon prvog saslušanja optuženi imaju 30 dana da u pisanom obliku stave primedbe ili zahteve za odbacivanje optužnice.

Ona je dodala da će glavni pretres uslediti nakon što sudija donese odluku u vezi sa primedbama optuženih ali postoji i mogućnost da optužnica bude odbačena.


 Ročištu prisustvuje rodbina optuženih, direktor Vladine Kancelarije za KiM, pojedini činovnici šiptarskih institucija iz srpskih sredina i sa severa Kosova i veliki broj novinarskih ekipa.


Akter, Tanjug

  KM Novine


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Oliver Ivanović: Nisam kriv

Izvor: Akter, 26.Avg.2014

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice.."Apsolutno nisam kriv" rekao je Ivanović odgovarajući na pitanje sudije Roksane Komša da li se oseća krivim...I ostala četvorica optuženih Srba Dragoljub...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.