Oliver Ivanović i četvorica Srba pred sudom

Izvor: Akter, 26.Avg.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović i četvorica Srba pred sudom

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas je počelo prvo saslušanje Olivera Ivanovića i još četvorice Srba, osumnjicenih za ratne zločine i teško ubistvo

Ročištu prisustvuje rodbina optuženih, direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić sa saradnicima, pojedini gradonačelnici srpskih opština sa severa Kosova i veliki broj novinarskih ekipa.

Pred sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici danas su se osim Ivanovića pojavili Dragoljub Delibašić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović.

Tužioci su Džonatan Ratel i Romulo Mateuš dok je predsedavajući sudija rumunka Roksana Komša.

Portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je novinarima pre početka današnjeg ročišta da nakon prvog saslušanja optuženi imaju 30 dana da u pisanom obliku stave primedbe ili zahteve za odbacivanje optužnice.

Ona je dodala da će glavni pretres uslediti nakon što sudija donese odluku u vezi sa primedbama optuženih ali postoji i mogućnost da optužnica bude odbačena.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Apsolutno nisam kriv

Izvor: B92, 26.Avg.2014

Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za ratne zločine 1999. i 2000. god..."Apsolutno nisam kriv", rekao je Ivanović odgovarajući na pitanje sudije Roksane Komše da li se oseća krivim...I ostala četvorica optuženih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.