Izvor: JUGpress.com, 22.Nov.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buždet grada Vranja u suficitu

VRANJE

Zahvaljujući odgovornoj finansijskoj politici gradskog rukovodstva, ove godine, prihodi u budžetu grada Vranja su 2,1 milijardu dinara, rekao je na konferenciji za novinare, koja je održana u sedištu SNS, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić.

U pomenutom periodu tekući prihodi su veći za oko 390 miliona, a izvorni za oko 140 miliona dinara, što je za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << oko 30 odsto više nego u istom periodu 2018. godine, istakao je Tasić.

Za oko 30 odsto povećani su i prihodi po osnovu zakupa građevinskog zemljišta i stanova.

„Značajno povećanje imamo i kod prihoda po osnovu doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta koji je u 2018. godini iznosio 12 miliona dinara, a sada je za deset meseci već naplaćeno 45 miliona. Kod poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica imamo veću naplatu za 45 miliona u odnosu na isti period prošle godine. Kod komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru naplaćeno je 20, a kod poreza na zarade 65 miliona“, rekao je Tasić.

Povećanje prihoda prvenstveno je rezultat ažuriranja poreske baze koju je grad Vranje sproveo sa Vladom Švajcarske i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije.

Tasić je obavestio novinare da je gradski budžet poslednja tri meseca  u suficitu. Tokom avgusta iznosio je 20 miliona, u septembru 23 miliona, a u oktobru je suficit iznosio blizu 30 miliona dinara.

To je rezultat odgovornog rada na finansijskoj konsolidaciji u prethodne tri godine.

Tasić je govorio i o tome kako je prethodna vlast loše radila i da je ostavila velika dugovanja.

Gradska vlast je vratila blizu 600 miliona dinara finansijskih obaveza i u narednom periodu će nastaviti sa praksom da ne preuzima obaveze koje ne može da servisira.

On je dodao da pozitivni rezultati ne bi bili ostvareni bez velike podrške Republike i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naročito prilikom realizacije velikih infrastrukturnih projekata.

Lokalnoj samoupravi u prethodne tri godine iz Republike su prebačena sredstva u iznosu od blizu milijardu dinara.

Od toga, najviše para je iz Republike stiglo za rekonstrukciju Pozorišta „Bora Stanković“. Reč je o 173 milona dinara, kao i 115 miliona

za infrastrukturno uređenje lokacije za stanove pripadnika službi bezbednosti.

Država je učestvovala i u finasiranju uređenja Gradskog parka, Radničke ulice, novog vrtića u naselju Raška, šetališta u Vranjskoj Banji i rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, rekao je na konferenciji za novinare rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Tasić.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.