Bugari i Rumuni najbolji crtači na Festivalu mladih strip autora

Izvor: juGmedia, 27.Jun.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari i Rumuni najbolji crtači na Festivalu mladih strip autora

LESKOVAC – Memorijalnu plaketu Nikole Mitrovića Kokana u kategoriji strip crtača dobio je Ivan Koritarev iz Sofije u Bugarskoj, dok su diplome za istu kategoriju dobili su Kristijan Darstar iz Brašova u Rumuniji i Todor Hristov iz Varne u Bugarskoj.

Memorijalnu plaketu Nikole Mitrovića Kokana za ilustraciju dobila je Tanja Vukobrat iz Skoplja u Makedoniji.

Diplomu za istu kategoriju dobili su Rok Kleva Ivančić iz Ljubljane u Sloveniji i Darko Stojanović iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << .

Memorijalnu plaketu Nikole Mitrovića Kokana za scenario dobila je Danai Kristina Kaledoni iz Atine u Grčkoj.

Diplomu za istu kategoriju dobila je Mara Jovanović iz Podgorice u Crnoj Gori.

Memorijalnu plaketu Nikole Mitrovića Kokana za strip teoriju dobio je Darko Mrgan iz Banja Luke u Bosni i Hercegovini

Diplomu za istu kategoriju dobio je Luka Vidosavljević iz Leskovca.

Diplomu za najboljeg debitanta dobile su Mina Davić i Jovana Stanković iz Leskovca.

Plaketu Nikole Mitrovića Kokana za doprinos srpskom stripu dodelio je organizator (Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“, ispred Leskovačkog Kulturnog Centra), nezavisno od žirija, i nju su ravnopravno dobili Jovan Stojanović iz Pariza u Francuskoj i Živojin Tamburić iz Londona u Engleskoj.

Žiri u sastavu: predsednik žirija Ninoslav Miljković (strip crtač i karikaturista), Predrag Stanković (strip teoretičar i književnik) i Jurica Dikić (strip crtač i karikaturista), dodelio je nagradu Miodrag Veličković Mivel za satiričan strip Toši Borkoviću iz Beograda.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.