Beograd: Dečak ubio osmoro učenika i čuvara škole, mogući podstrekač nasilje u medijima

Izvor: KMnovine.com, 03.Maj.2023, 21:58

Beograd: Dečak ubio osmoro učenika i čuvara škole, mogući podstrekač nasilje u medijima

Beograd: Dečak ubio osmoro učenika i čuvara škole, mogući podstrekač nasilje u medijima U pucnjavi koja se jutros oko osam sati dogodila u osnovnoj školi u beogradskom naselju Vračar, ubijeno je devet osoba.


   
Foto: Nova.rs

   

Osmoro učenika te škole kao i čuvar škole, ubijeni su tokom ove pucnjave a ranjeno je šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni. Svi su zbrinuti u Urgentnom centru >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i klinici u Tiršovoj i do sada operisani.

Pucao je 14-godišnji dečak Kosta K., učenik škole koji se sam prijavio policiji. Kako je policija potvrdila, napad je pripreman mesec dana unapred a dečak je ima precizno ucrtan plan škole sa ulazom i izlazom kao i spisak dece koje je planirao da likvidira. Motiv za sada nije poznat.

Kako nema navršenih 14 godina, K.K. ne može da bude krivično odgovoran te će biti smešten u posebnom delu Klinike za neuropsihijatriju.

Takođe su uhapšena i oba roditelja dečaka zbog udela u krivici za današnju tragediju.












Na društvenim mrežama se uglavnom govori o tome a primetno je da pripadnici aktuelnog režima pokušavaju da zloupotrebe događaj istovremeno skrećući pažnju na "krivce". Kod običnog, nestranačkog dela korisnika ovih mreža, uglavnom je uzrok ovakvog ponašanja prepoznat u nasilnom nametanju "zaapdnog sistema vrednosti" u kojima su, naročito u Americi, ovakve tragedije česte. Aktuelni režim kao i mediji koje direktno taj režim ali zapadne interesne grupe finansiraju, godinama agresivno promovišu sadržaj nabijen nasiljem, opijatima, telesnim uživanjima i svakom zadovoljstvu.


Moguće je da je delimično ovakvom zločinu pogodovala i klima koju je stvorio Aleksandar Vučić oslobađajući svakog kriminalca kome je suđeno tokom njegovog mandata a zatim i angažovanjem istih za potrebe njegove borbe na vlasti.


Da li zbog godinama unazad građene i tako stečene i učvršćene navike da se samopromoviše, Vučić ni danas nije propustio priliku da satima razgovara sam sa sobom pa čak i da pomene "fabrike, puteve" i ostale "uspehe" njegove stranke iz koje se niko nije usudio n ida pomene ostavku što bi bilo učinjeno redom u svakoj zemlji u kojoj je vlast iole civilizovana!









* * *

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.