Beloruska delegacija u Regionalnoj privrednoj komori

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Avg.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beloruska delegacija u Regionalnoj privrednoj komori

Poljoprivredna proizvodnja, proizvodnja aditiva i dodataka ishrhrani kao i komunalna tehnika su oblasti u kojima domaći privrednici mogu da sarađuju sa privrdnicima beloruskog grada Novopolocka, rekao je zamenik gradonačelnika ovog grada Glubjonok Aleksandar Vladimirovič.

Beloruska delegacija upoznala se sa privrednicima iz južne Srbije u Regionalnoj privrednoj komori.

Privrednici koji već izvoze svoje proizvode u Blorusiju kao i oni koji su zainteresovani >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da tek započnu saradnju sa preduzećima iz Novopolocka, imali su prilike da stupe u kontakt i razmene poslovne ideje sa beloruskom delegacijom koja je u poseti GO Pantelej. Novopolock je grad sa veoma razvijenom naftnom, građevinskom i drvnom industrijom, ali i malim i srednjim preduzećima. Stopa nezaposlenosti u ovom gradu manja je od 2 odsto. Svojim privrednicima su, kažu, dali jasnu poruku da u Nišu i okolini mogu naći pouzdane partnere.

Opština Pantelej dobila je poziv da još jednom gostuje u ovom beloruskom gradu, i to na biznis forumu koji će biti održan oktobra.

U Novopolcku Niš može da nađe dobre poslovne partnere, ali i da uspostavi saradnju u oblastima obrazovanja i zdravstva, što je još jedan cilj njihove posete. Političko-privredna delegacija posetila je i spomenik Sovjetskim vojnicima kod logora “12 februar” a povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom, položili su vence.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.