Aleksinčani zasad odbranili drvored u centru grada, posečeno nekoliko stabala

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinčani zasad odbranili drvored u centru grada, posečeno nekoliko stabala

Počela je seča lipa na glavnom šetalištu u Aleksincu, koje bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da budu zamenjene javorom. Međutim, Aleksinčani nezadovoljni uništavanjem stabala, sprečavaju radnike da nastave sa testerisanjem.

Rekonstrukcija Ulice knjaza Miloša, koja predstavlja glavno šetalište u Aleksincu, počela je sečom drvoreda lipe.

Lipe bi, kako su ranije najavljivali iz Opštine Aleksinac, trebalo da budu zamenjene sadnicama javora koje nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << alergeni.

Za to vreme

Aleksinac

Danas! pic.twitter.com/RX6w39SojS

Međutim, ovaj čin je izazvao veliku buru na društvenim mrežama, a nezadovoljstvo se prelilo i na ulice. Aleksinčani su se, nakon nekoliko posečenih stabala, okupili sa namerom da spreče dalje uklanjanje drvoreda.

Građani nezadovoljni idejom opštinske vlasti da lipe zameni javorom; foto: D. O.

U tome su bar zasad i uspeli.

Posečeno je 6 stabala. Atmosfera je bila napeta, ali većih incidenata nije bilo. Policija je profesionalno obavila posao - kaže jedan građanin.

On dodaje da će se ekipe sa motornim testerama, najverovatnije, vratiti sutra da završe posao.

Podsetimo, među Aleksinčanima se povela priča da će lipe zameniti plastične palme.

Zbog toga su pokrenuli i onlajn peticiju da spreče ovakvu akciju. Ipak, iz Opštine su negirali informacije o postavljanju plastičnih palmi, a njih nema ni u tenderskoj dokumentaciji za ovaj projekat.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.