5.200 dinara po hektaru, kao podsticaj za poljoprivrednike u Toplici

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Mar.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5.200 dinara po hektaru, kao podsticaj za poljoprivrednike u Toplici

Na osnovu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu da ostvare podsticaje u ukupnom iznosu od 5.200 dinara po jednom hektaru. Za biljnu proizvodnju, podsticaji iznose 4.000 dinara po hektaru, a za dizel gorivo, 1.200 dinara po jednom hektaru.

Zahtevi za ostvarivanje podsticaja u biljnoj proizvodnji podnose se jednom godišnje, u periodu od 1. marta do 30. aprila.

-Zahteve za >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ostvarivanje ovih podsticaja, poljoprivrednici mogu da dobiju na šalterima Uprave za trezor u Prokuplju ili u prostorijama Poljoprivredne stručne službe. Da bi ostvarili ovo pravo, poljoprivrednici bi trebalo prilikom registracije i obnove gazdinstava da daju tačne podatke o obradivim površinama na osnovu kojih se ostvaruju podsticaji za biljnu proizvodnju, izjavila je savetodavac u PSS Ivana Obradović i dodala da regres za dizel gorivo iznosi 20 dinara po jednom litru, odnosno da se po jednom hektaru regresira 60 litara goriva.

Prema njenim rečima, poljoprivrednici, na osnovu Pravilnika, nisu u obavezi da skupljaju račune za kupljeno gorivo, već će se isplata vršiti na osnovu upisanih podataka o obradivim poljoprivrednim površinama.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su najavili da će se, nakon podnošenja zahteva za regresiranje dizel goriva, sredstva na namenski račun poljoprivrednicima uplaćivati u roku od nekoliko dana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.