Suludo bi bilo da sve tužimo!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suludo bi bilo da sve tužimo!

Fudbaler Crvene zvezde je sam po sebi poznat i zato gotovo da nema pravo na grešku, loš dan... A Duško Tošić (26) je ne samo fudbaler Crvene zvezde već i suprug jedne od najpoznatijih estradnih ličnosti, Jelene Karleuše. Znači, poznat je čak i onima koji fudbal uopšte ne prate...

Duško je toga svestan i vrlo dobro zna da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su mu u borbi sa predrasudama i žutom štampom bile neophodne dobre igre letos kada je došao u Crvenu zvezdu. Ali, tih igara nije bilo... Priznaje da, za sada, nije pružio ono što se od njega očekuje.

"Navijači me sa pravom kritikuju, čak sam i ja bio ljut na sebe. Ne mogu a da ne budem samokritičan posle onakvog izdanja tokom jesenje sezone. Definitivno nisam opravdao ulogu pojačanja, morao sam mnogo više da pružim", kaže Tošić.

Malo ko ume da bude samokritičan i da problem ne potraži na drugom mestu. Ipak, Duško smatra da postoje realni razlozi zbog kojih u prvoj polusezoni u crveno-belom dresu nije pokazao koliko zna i može. Ne traži alibi, ali govori šta stoji iza svega...

"Mlad sam otišao iz Srbije, promenio sam tri velike lige, tri velika kluba i na kraju se vratio u zemlju. Neko to gleda kao pad u karijeri, a ja gledam kao novi početak. Pošto jedino ja mogu da upravljam svojim mozgom, rešio sam da korigujem neke stvari i da pokažem da nisam zaboravio da igram fudbal", iskren je Tošić.

Novi grb motiviše

Dok je sedeo u lobiju hotela Kalipso u Antaliji, poput svih članova Zvezdine ekspedicije, od predsednika Vladana Lukića, preko trenera Prosinečkog, do igrača, nosio je oficijelnu trenerku kluba, sa novim, velikim, vidno uočljivim grbom kluba...

Novim, jer je na prethodnoj Skupštini vraćen stari, prostiji grb, nalik štitu, a u komercijalne svrhe prebačen onaj petnaestak godina važeći kružni grb sa plavo-crveno-belom pozadinom iza štita.

Tošić, kao i većina navijača, kaže da mu se nova-stara varijanta mnogo više sviđa i da uživa da je nosi:

"Imao sam šest godina kada je Prosinečki sa Zvezdom osvojio Evropu. Zlatna generacija iz Barija je nosila ovakav grb. Bio bih presrećan kada bismo upola bili uspešni kao oni".

"Sada sam u potpuno drugoj situaciji. Letos sam došao kao razbijeni vojnik na "Marakanu", rasejan zbog problema sa bivšim klubom, nedovoljno pripremljen...

Kada niste od prvog dana priprema sa timom, to ume da bude veliki hendikep.

"Kasno sam se priključio ekipi, a kompletne pripreme nisu odradili ni Koroman i još neki igrači. Sada smo svi na okupu još od šefove prozivke, prošli smo najteži deo priprema, trenutno prolazimo kroz taktički deo, pa ako ovako nastavimo, i još ako nas zdravlje posluži, proleće će zaista biti Zvezdino. Nemoguće je da neko od nas podbaci posle ovakvog rada", upoređuje Tošić dve različite situacije u kojima se našao za manje od pola godine.

Gledajući ga na pripremnim utakmicama, on zaista deluje drugačije. Mirnije sa loptom, snažnije u duelima, brže u sprintu... Bez obzira na to da li igra "svoje" mesto levog beka ili stopera. Protiv Šahtara bio je među boljima i praktično je držao odbranu u trenucima kada je, paradoksalno, jesenas nepogrešivi Li Adi pravio propuste.

Navikao se da priča, pre ili kasnije, skrene u domen privatnosti. I više se ne breca na to...

"Nikada nisam pričao o privatnom životu, jer smatram da je to više u Jeleninom opisu posla".

Duško zna da sve što ima i najmanje veze sa Jelenom Karleušom dolazi u žižu interesovanja javnosti, pa tako i on. A estrada je često obojena žutom, tabloidi su tu da podignu tiraž, cilj opravdava sredstvo.

"Svestan sam da je ona velika zvezda i da takve osobe prate tračevi. U početku zajedničkog života smetali su mi razni napisi u novinama, ali sam se s vremenom navikao na neistine i shvatio da bi bilo suludo da se tužimo sa svima", sleže ramenima Tošić i uzvraća pitanjem:

"Zamislite kada bih tužio svakoga ko je nešto neistinito napisao o meni?

Jedan od onih koji najčešće uzima na zub ovaj fudbalsko-estradni bračni par je voditelj Prve televizije Ivan Ivanović.

"Neću da komentarišem", odbio je Tošić razgovor na tu temu.

"Ne bih da mu dajem na značaju".

Autoritet i (ne)iskustvo

Tošić kaže da mu je potpuno jasno da od Roberta Prosinečkog može mnogo toga da nauči, iako je novi trener Crvene zvezde mlad i neiskusan u svom poslu. Ali, Robi ima neku drugu vrstu iskustva kakvu retko ko na planeti može da poseduje.

"On možda nije iskusan kao trener, ali jeste kao igrač, pa je zato u prilici da nam prenese bogato iskustvo iz svoje karijere, iz Reala, Barselone...

Treninzi ekipe izgledaju vrlo raznovrsno, šareno, dinamično... Nema praznih hodova i suvišnog gubljenja vremena.

"Prosinečki uopšte ne deluje kao neko kome je ovo prvi samostalni trenerski posao. Njegov autoritet, koncept rada i razmišljanje je nešto što nam je nedostajalo, a rezultat svega će se, nadam se, videti već na startu druge polusezone".
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.