SKANDAL - Hrvati zbog velikog pritiska izdali saopštenje, evo šta se dešava sa koncertima pevača iz Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 13:36

SKANDAL - Hrvati zbog velikog pritiska izdali saopštenje, evo šta se dešava sa koncertima pevača iz Srbije!

Prvo otkazali nastup Jelene Karleuše, a sada objavili ovo!

Festival "Island of Love" održava se na hrvatskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, koje se nalazi na listi preventivno zaštićenih dobara.

Među brojnim izvođačima koji su bili najavljeni da će nastupiti na ovom festivalu su pop zvezde Jelene Karleuše, folk pevač Aca Lukas i Haris Džinović, ali to se, ako je suditi po poslednjem obaveštenju, neće desiti.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << festivala, na kome je trebalo da nastupi niz srpskih izvođača, podlegli su pritiscima i otkazali sve najavljene koncerte.

Oni su prvo otkazali nastup Jelene Karleuše, a sada su se oglasili i saopštili da se otkazuju nastupi i ostalih izvođača.

 - Obaveštavamo vas da otkazujemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Naš primarni cilj ovog leta je bio da obezbedimo zabavu za sve goste našeg kraja, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, pre svega onih u režiji "domovinskog pokreta", prinuđeni smo da otkažemo sve navedene koncerte.

- Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, koriste uvaženi veterani. Cilj ovog projekta je zabaviti se, širiti prijateljstva i promovisati Hrvatsku kao destinaciju koja na isti način dočekuje sve svoje goste, bez obzira na poreklo, veru ili bilo koju drugu osnovu. Zahvaljujemo se svima koji su do sada posetili ostrvo i bili deo magične zabave - napisali su organizatori na Instagramu.

A post shared by ISLAND OF LOVE - BARBARINAC (@islandoflove.hr)

Podsetimo, Domovinski pokret Kaštela oglasio se o ovim izvođačima na Fejsbuku, pozvao gradonačelnika Ivanovića i pitao ga zašto je dozvolio nastup navedenih pevača.

- Gradonačelniče Ivanoviću, zašto ste dozvolili nastup Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu? Ostrvce Barbarinac je arheološko nalazište sa morskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalivu. Omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splita. I ovog leta postaje mesto zabave, a "Island of love" na ostrvu Barbarinac godinama je tehno žurka oaza koja se posećivala i pamtila po dobroj zabavi. Ove godine "Island of Love" ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Kaštelanski zavičajni pokret smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo – napisali su na svojoj Fejsbuk stranici iz Zavičajnog pokreta i dodali da su dužni da čuvaju kulturna dobra - napisali su i dodali:

- Pored domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu. Prljavo pozorište otvara festival i nakon njih tokom jula Kaštelani, Vranjanci, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušaće Karleušu, Lukasa i Džinovića, da li su u tom trenutku bili u Barbarincu ili ne. Muzika se širi zalivom. Mi smo dužni štititi kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićeno kulturno dobro, treba da vodi računa o tome koja će se događanja organizivoati na ostrvu - naveli su na njihovoj Fejsbuk stranici.
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.