Otkazan nastup Jelene Karleuše u Hrvatskoj: Razlog je šokantan i sramotan

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 22:15

Otkazan nastup Jelene Karleuše u Hrvatskoj: "Razlog je šokantan i sramotan"

Pop zvezda Jelena Karleuša trebalo je da nastupa u Hrvatskoj, na ostrvu Barbarinac, međutim koncert je otkazan.

Pevačica je danima najavljivala nastup, ali sada je putem društvenih mreža saopštila da do njega neće doći, ali i sraman razlog.

"Sa žaljenjem obaveštavam sve moje fanove u Hrvatskoj da je moj koncert planiran za sutra na ostrvu Barbarinac – otkazan od strane vlasti u Hrvatskoj. Razlog je šokantan i sramotan zato što dolazim iz Srbije" napisala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Karleuša na svom Instagram profilu, pa je nastavila:

"Iskreno, ovakve stvari u 21. veku?! Primitivizam, rasizam, šovinizam, fašizam, kretenizam, idiotizam. Pozdrav za sve moje fanove u Hrvatskoj koji su masovno kupili karte uz poruku – širite mir, ljubav, toleranciju i ne dozvolite mržnji da truje zajedničku budućnost svih nas dobrih ljudi! Neka nas muzika spaja! Volim vas! JK"

Podsetimo, ovo nije prvi put da su našim pevačima otkazani nastupi u Hrtvatskoj, te su se u istoj situaciji našli i Miroslav Ilić, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš, Zorana Mićanović i mnogi drugi.

Pop zvezda se takođe oglasila kada je Domovinski pokret Kaštela putem svog Fejsbuk profila upitao gradonačelnika Ivanovića zašto je dozvolio nastup Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića na hrvatskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, u sklopu festivala "Island of Love".

"Domovinski pokret očigledno nema pojma ni kada je reč o muzici ni kada je reč o tome šta pripada našem podneblju. Ako im je tehno muzika okej, gde se mladi drogiraju do jutra, ne vidim problem koji imaju sa pop muzikom koju ja izvodim. Ja se bolje uklapam u evropske standarde koje pominju, tako da se manu lupetanja o nečemu o čemu nemaju pojma" počela je Jelena.

" Ako im je problem što dolazim iz Srbije, neka zamisle da dolazim sa Marsa i sve će biti okej! Mene hrvatska publika obožava, a ovih lažnih stručnjaka i moralista uvek je bilo i biće. Neka dođu na moj koncert da vide pravu svetsku zvezdu" poručila je Jelena u izjavi za Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasili se organizatori hrvatskog festivala nakon zabrane koncerta Jelene Karleuše

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2023, 08:50

Pop zvezda Jelena Karleuša trebalo je da nastupa u Hrvatskoj, na ostrvu Barbarinac povodom festivala "Island of love", međutim koncert je otkazan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.