Izvor: Istinomer.rs, 25.Feb.2024, 19:08

Marko Dražić (Njuz.net): U ovoj zemlji mnoge vesti zvuče kao da smo ih mi smislili

Kada je Njuz.net počinjao da radi, 2010.godine, nije se činilo da će javnost njihove satirične ili potpuno izmišljene vesti, mešati sa “pravim” vestima iz novina ili sa televizije. Vremenom se, međutim, naša medijska realnost toliko menjala, da se sve češće dešavalo da kolege iz “ozbiljnih medija” prenesu Njuzove vesti kao prave. Njuzovci na svom sajtu ističu priču o pijanom Srbinu koji je ubio ajkulu u Egiptu koja je najviše puta citirana, zatim vest da je Jelena Karleuša >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, ili da je otvorena klinika za odvikavanje od lajkova. Kako se sve češće dešavalo da prave vesti u svom besmislu nadmaše satiru, Njuz.net na sajtu ima i odeljak “Nije Njuz”, a baš ta ocena, Nije Njuz, postala je svojevrsni sinonim za vesti koje su se desile, a u koje nam je teško da poverujemo. Jedan od članova Njuz ekipe, Marko Dražić kaže za Istinomer da im često nije lako da nadmaše realnost, na primer kad direktora Puteva Srbije na putu zaveje sneg ili kad neki lokalni funkcioner svečano otvori bankomat.
The post Marko Dražić (Njuz.net): U ovoj zemlji mnoge vesti zvuče kao da smo ih mi smislili appeared first on Istinomer.
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.