Karleuša platila hospitalizaciju psu koji je preživeo monstruozno sakaćenje: Čeka ga potpuna amputacija noge...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023, 17:03

Karleuša platila hospitalizaciju psu koji je preživeo monstruozno sakaćenje: "Čeka ga potpuna amputacija noge..."

Veličanstveni gest pevačice!

Vest o psu koji je pronađen u teškom stanju u naselju Ratkovu sa obe isečene prednje noge, repom koji se držao na malo kože i sa puno rana po čitavom telu užasnula je čitavu domaću javnost. Osumnjičeni vlasnik poriče bilo kakvo učešće u zverstvu.

Veterinar iz Odžaka ga je spasao, kao i organizacija "Ruka šapi", a pevačica Jelena Karleuša je platila kompletno lečenje nesrećnoj životinji.

Kako je istaknuto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Instagram stranici pomenutog udruženja JK je odlučila da pokrije sve troškove kako bi ovaj pas dobio novu šansu za život, a zbog požrtvovanja su se zahvalili popularnoj pevačici:

- Evo drugari, najnovije vesti u vezi našeg Alfe. Nismo do sada spominjali, ali od početka cele ove priče bili smo u kontaktu sa Jelenom Karleušom koja nas je po objavljivanju Alfine priče odmah kontaktirala i ponudila svu pomoć koja je potrebna. Naravno da smo bili pomalo zatečeni, bili smo u kontaktu sa njom, svakodnevno je pitala kako je pas i da li nam treba pomoć, ali smo mi ovih desetak dana pokušavali sami da uradimo najbolje za psa, ovde, u Odžacima. Juče smo, posle konsultacija sa našim veterinarom, Alfu ipak poslali u Beograd na dalje lečenje koje će Jelena u potpunosti preuzeti. Ona je organizovala prevoz, obezbedila veterinara i mesto na klinici, obezbediće (kad dođe vreme) proteze ili kolica za njega... Alfu čeka, najverovatnije, potpuna amputacija jedne noge, što se ovde nije moglo uraditi, a dodatna komplikacija je i to što je pozitivan na srčanog crva (juče su urađeni testovi na sve infektivne bolesti i na srčanog crva) pa je za njega ponovno uvođenje u anesteziju rizik i mora biti pod kontrolom. Eto, to je najnovije u vezi sa ovom milom dušom, sa psom koji sve ovo vreme ni glas nije pustio od sebe uprkos svemu što je preživeo. Pas heroj. Želimo sad, kad smo prošli sve one šokove i vratili se u svakodnevnu rutinu, da zahvalimo svima koji su nam pomogli. Sve donacije koje su upućene ovom dragom i napaćenom psu iskoristili smo za sve što je njemu trebalo a ostatak novca za veterinarske račune i veterinarski dug koji smo imali, što nam, nadamo se, nećete zameriti. Svi znate da brinemo o još 200 duša i da grcamo u dugovima i problemima,ali nikad ne okrećemo glavu od onih koji su životno ugroženi i kojima je potrebno lečenje i veterinarska pomoć. Mi smo u međuvremenu, za ovih desetak dana, sklonili sa ulice još nekoliko pasa kojima je pružena veterinarska pomoć i tome nema kraja, nažalost. Još jednom hvala Jeleni Karleuši. Neizmerno smo zahvalni za svu ljubav i podršku koju daješ Alfi, ovaj pas je to i zaslužio kroz svoju patnju i bol. A kad sve prođe i on prohoda uz pomoć proteze tražićemo najbolji dom za njega - istaknuto je na Instagram stranici "Ruka šapi".

A post shared by Ruka šapi (@uzzzrukasapi)
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.