JK: Počeću da tripujem da sam pametna!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2010, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JK: Počeću da tripujem da sam pametna!

Folk diva Jelena Karleuša gostovala je sinoć u emisiji Utisak nedelje, tako da njeno medijsko pojavljivanje i izražavanje njenih stavova po pitanju političkih i socijalnih problema u našoj zemlji, dobija potpuno novu dimenziju. Pored JK, koja je govorila o svojoj kolumni u Kuriru, u emisiji Olje Bećković gostovali su i Jovan Ćirilov, Borka Pavićević i Nebojša Spaić.

Rekla sam istinu koju niko drugi nije hteo da kaže

Gosti Olje Bećković pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su da odgovore na pitanje čija reč u Srbiji ima težinu i da li je bitnije ko govori ili šta govori.

Kada je reč o JK, gosti su se složili da je njena kolumna o Paradi ponosa izazvala brojne reakcije, jer ju je ona pisala kao zvezda koja je rekla nešto oštro i van njenog domena, a to, osim što je zanimljivo, je i veoma važno i dragoceno.

Jelena je objasnila da je "izabrala" list "Kurir" zbog velikog tiraža jer "čemu pisati

ako samo mali broj ljudi to pročita". Po njenim rečima njena kolumna u tom listu je "spoj nespojivog" zbog njenih političkih stavova koji se razlikuju od stavova uređivačkog tima ovog lista.

Kao razlog velikog odjeka njene kolumne JK navodi to što mnogi nisu "nisu očekivali da će zvezda nešto pametno imati da kaže, ali i da su mnogi bili iznenađeni što uopšte zna da piše".

Kao svoju snagu JK navodi da ima 150.000 fanova na Fejsbuku što je čini bitnim činiocem na javnoj sceni Srbije, jer ona može da "povuče" za sobom većinu fanova.

U današnjoj kolumni ona kaže: "Tu su me nekakvi sociolozi nazvali i fenomenom. Pevačica koja piše! Magarac koji svira violinu, mrmot koji zavija čokoladu! Osećam se kao majmun koji je objasnio teoriju relativiteta! A zapravo sam rekla ono što svi znamo i mislimo. Ništa novo i epohalno. Ipak, nekim čudom, cilj je postignut. Što biste vi rekli - šut u jaja mladoturske čaršije. Popa konačno zovu - pop!"

A onda se obratila "svom kolegi" Basari, koga inače voli da spominje:

"Basara, mili moj, počeću da tripujem da sam pametna. Taman sam u jednim dnevnim novinama iznela svoj stav o podeli Srbije na dva dela, na Srbe i Srbe, i poentirala tezom da smo u OZBILJNOM RATU PROTIV NAS SAMIH, kad eto ti čitavog jednog dodatka upravo o tome, u jednim drugim dnevnim novinama. Čitav tim psihologa, sociologa i analitičara objasnio je ono što sam ja, jako kratko i slikovito, objasnila dva dana ranije. Srbija protiv Srbije, Čeda naspram Palme, Jeca naspram Cece. Zamislite, Basara, prepisuju od pevaljke? Šokantno! C, c, c!"

Bilo kako bilo, sigurno da ima onih koji ne vole JK i neće čitati njene kolumne, ali ima i onih koji će kupovati "Kurir" baš zbog njenih tekstova. Kojoj grupi vi pripadate?
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.