Bili smo nerazdvojni... Jelena Karleuša se suočila sa tragičnim gubitkom, smogla snage da govori

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2023, 19:24

"Bili smo nerazdvojni..." Jelena Karleuša se suočila sa tragičnim gubitkom, smogla snage da govori

Imali su predivan i iskren odnos.

Oktobra 2023. godine obeleženo je punih 16 godina od stravične pogibije pevača anđeoskog glasa, Tošeta Proeskog. Brojne kolege se svakog oktobra prisete Tošeta, te saradnje i susreta sa njim. Pop diva Jelena Karleuša se u mladosti intenzivno družila sa makedonskim slavujem, a i radili su zajedno, te je njihov odnos bio nešto posebno.

- Kada smo bili veoma mladi, bili smo nerazdvojni. On je imao samo 18, a ja dve, tri godine više. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Oboje smo snimali albume u Atini, i to je trajalo mesecima, kod čuvenog grčkog kompozitora Fivosa. Svaki dan, sem nedeljom, išli smo zajedno u studio. Pošto sam samo ja imala vozačku dozvolu, svaki dan izgledao je isto: ustanem, doručkujem, pokupim Tošeta u centru Glifade gde smo imali stanove, i malim opelom pravac centar Atine u grotlo saobraćajne gužve - prisetila se JK.

- Put je trajao u proseku sat vremena, a on je u kolima neprestano pevao. Tamo i nazad. Svaki dan. Pevao je i u studiju, u pauzama za ručak, dok je išao do toaleta, pevao je i pevao... Čak je i Fivos u šali rekao da kad posle nas ode iz studija nema snage da čuje više nijedan ton muzike.

- Nasmejan do te mere da je umarao svojom razdraganošću, jer nije bilo moguće da je neko toliko srećan i raspoložen non-stop. Hiperaktivan, pun snage, pun želje... Ako bih morala u jednoj reči da ga opišem, onda bi to bila sreća. Bio je srećan. Onako kako samo neko sa 18 godina može biti. Nikada nisam čula takvo pevanje i takav talenat. Takvu boju, tehniku, emociju, energiju. Verujte mi kada vam kažem kao pevač koji je na estradi tri decenije, on je bio vanzemaljska priča. Previše savršena za ovu planetu.

Vest o Tošetovoj pogibiji javila joj je Marina Tucaković, budući da je provela dosta vremena sa njima u Atini, znala je da Jelena tragične vesti treba da čuje baš od nje.

- Znate, ja nisam otišla na sahranu. Nisam imala snage, a i ne bih mogla da gledam one estradne folirante koji su se bacali po kovčegu zarad nekih poena, a nisu ga ni poznavali. Znate već ko se sve bacao i dramio. Ljudi koji su njega najviše voleli i najbolje poznavali, izuzev njegove porodice, nisu imali snage da dođu. Inače, Toše je rođen na isti dan kada i moja majka Divna, 25. januara. Eto... Neke stvari vam nisam ispričala, neka ostanu tajna - zaključila je Karleuša.
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.