Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 06:23

Saobraćaj na Jarinju i Brnjaku i dalje u prekidu, gužva na Merdaru – situacija mirna, ali napeta

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je mirna, ali napeta. Specijalne jedinice Rosu i dalje su na severu pokrajine. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je zabrinutost zbog zaoštravanja situacije na KiM, a EU poziva na hitnu deeskalaciju situacije.
Na Jarinju i Brnjaku saobraćaj je u prekidu, a na Merdaru gužva zbog zamene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << registarskih tablica – privremenim. Tu meru Priština je uvela pre dva dana, što je pojačalo tenzije na severu i izazvalo zabrinutost meštana.
Na Brnjaku i Jarinju prevoz putnika funkcioniše, ali ih autobusi dovoze do prelaza, potom pešače 800 metara do blokade i tu ih preuzimaju drugi autobusi ili automobili.
I dalje traje miran protest Srba sa severa KiM, kao i blokada puta Raška – Kosovska Mitrovica i Ribariće – Zubin Potok.
Beograd od Prištine traži da hitno povuče jedinice sa severa Kosova i Metohije, a od Evropske unije odgovor na pitanje kada će biti formirana Zajednica srpskih opština, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.
Predsednik dodaje da, pre nego što Beograd odgovori merama, daje rok Prištini da smiri tenzije.
Predsednik je rekao da je odbio predlog predstavnika Kvinte za rešenje krize jer, kako kaže, nije reč o kompromisu već o politici svršenog čina.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Merdare

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Jarinju mirno, građani odlučni da ostanu i noćas; Uklonjen i bilbord "Dobrodošli u ZSO" u Ranilugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021

Situacija na administrativnom prelazu Jarinje i večeras je napeta, ali mirna, a nekoliko stotina okupljenih Srba koji protestuju već treći dan zbog odluke Prištine o oduzimanju srpskih registarskih tablica gradova na KiM i zameni tablica iz Srbije probnim tablicama RKS, odlučno je da na tom mestu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Saobraćaj u prekidu na Jarinju i Brnjaku, nema incidenata između Srba i Rosu

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2021

Više od 100 pripadnika Rosu kod Jarinja i Brnjaka, situacija mirna   Pripadnici Rosu su i dalje u blizini administrativnih prelaza Brnjak i Jarise, njih je više od 100 sa dvadesetak oklopnih vozila. Na tim prelazima trenutno je mirno, javljaju reporteri RTS-a sa lica mesta.   Srbi, koji treći...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.