Pomoćnicu direktora Kancelarije za KiM zaustavili na Jarinju

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoćnicu direktora Kancelarije za KiM zaustavili na Jarinju

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušici Nikolić danas nije dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine, saopštila je Kancelarija za KiM.
"Svedoci smo nedemokratskog postupanja privremenih institucija u Prištini koje, bez ikakvog pravnog utemeljenja, nastavljaju da sprečevaju predstavnike Vlade Srbije da pružaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podršku svom narodu na KiM", izjavila je Dušica Nikolić televizji Most na administrativnom prelazu Jarinje, a saopštava Kancelarija za KiM.
Nikolićeva je poručila da Priština nikakvim zabranama neće moći da "razbije srpsko jedinstvo i obeshrabri Srbe".
"Plaše se srpskog jedinstva i po svaku cenu žele da obeshrabre Srbe. Zato je važno da 6. oktobra pokažemo našu snagu, jedinstvo i srpski inat, i pobedimo", rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.
Proteklih dana Priština je u više navrata zabranjivala ulaske na Kosovo funkcionerima Kancelarije za KiM.
Iz kosovskog ministarstva spoljnih poslova rekli su da se predstavnicima države Srbije zabranjuje da na bilo koji način učestvuju u predizbornoj kampanji za predstojeće pokrajinske izbore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nije dozvoljen ulazak na Kosovo pomoćnici direktora Kancelarije Vlade Srbije za KIM

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2019

Pomoćnici direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Dušici Nikolić, danas nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova, prenose prištinski mediji po saopštenju Kancelarije..."Svedoci smo namernog i nedemokratskog postupanja privremenih institucija u Prištini koje, bez ikakvog pravnog utemeljenja,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kancelarija: Pomoćniku direktora nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i Metohiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2019, 12:01

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da pomoćniku direktora zaduženom za zaštitu kulturne baštine Dušanu Jovoviću danas nije dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe na Kosovo i Metohiju...Navodeći da je Jovović trebalo da poseti dva srpska manastira u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.