Nije dozvoljen ulazak na Kosovo pomoćnici direktora Kancelarije Vlade Srbije za KIM

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije dozvoljen ulazak na Kosovo pomoćnici direktora Kancelarije Vlade Srbije za KIM

Pomoćnici direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Dušici Nikolić, danas nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova, prenose prištinski mediji po saopštenju Kancelarije.

"Svedoci smo namernog i nedemokratskog postupanja privremenih institucija u Prištini koje, bez ikakvog pravnog utemeljenja, nastavljaju da sprečevaju predstavnike Vlade Srbije da budu uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da im pruže podršku", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izjavila je Dušica Nikolić televizji "Most" na prelazu Jarinje.

Nikolića je ocenila da Priština nikakvim zabranama neće moći da "razbije srpsko jedinstvo i obeshrabri Srbe".

"Mogu nas oni sprečavati i zabranjivati da uđemo na naše Kosovo i Metohiju, ali neće uspeti da umanje želju i volju da budemo tu uz naš narod", rekla je Dušica Nikolić.

"Plaše se srpskog jedinstva i po svaku cenu žele da obeshrabre Srbe. Zato je važno da 6. oktobra pokažemo našu snagu, jedinstvo i srpski inat, i pobedimo do kraja i svi zajedno", rekla Nikolić.

Ministarstvo inostranih poslova Kosova je još prilikom najava da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiti Kosovo tokom preizborne kampanja, objavila da neće dozvoliti ni njemu, niti drugim zvaničnicima Srbije da se uključe u predizborne aktivnosti na Kosovu.

Zadržavanje Dušice Nikolić je treći slučaj za proteklih nekoliko dana ;da se zvaničnicima Vlade Srbije zabranjuje ulazak na Kosovo i učešće u predizbornim aktivnostima Srpske liste.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.