Policija Kosova suspendovala zvaničnike na prelazu sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Kosova suspendovala zvaničnike na prelazu sa Srbijom

Policija Kosova potvrdila je za Radio Slobodna Evropa da je suspendovala četiri granična zvaničnika koji rade na prelazu sa Srbijom, Jarinje - trojicu policajaca i jednog vodnika.

Sva četvorica su srpske nacionalnosti, a suspendovani su sa punom platom.

Policija je u automobilu Beograđanina Slobodana Gavrića našla eksploziv.

Predsednik Osnovnog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi izjavio je u subotu da je Slobodan Gavrić, koji je pritvoren zbog posedovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << velike količine eksploziva, rekao da je eksploziv želeo da proda, a ne da ga upotrebi za teroristički napad.

Visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova izjavili su u nedelju da su pod istragom svi zvaničnici koji su počinili propuste prilikom ulaska Slobodana Gavrića iz Srbije na Kosovu.

Gavrić, državljanin Srbije, nalazi se u jednomesečnom pritvoru u Prištini nakon što je policija u njegovom automobilu pronašla više od 12 kilograma eksploziva.

Ministar Skender Hiseni ne želeći da govori mnogo o slučaju, za RSE je samo rekao da će se "preduzeti mere nad svakim odgovornim zvaničnikom za moguće propuste.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.