Nova odluka Prištine: Srpski kamioni mogu na KiM, ali ne i srpska roba

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 19:24

Nova odluka Prištine: Srpski kamioni mogu na KiM, ali ne i srpska roba

Vlada privremenih institucija u Prištini donela je odluku da kamioni sa srpskim registarskim oznakama mogu ući na teritoriju KiM.

Ali ta odluka važi samo za one koji prevoze inostranu robu koja nije srpska, dok dalje važi zabrana za proizvode koji poreklo vode iz Srbije, rečeno je Tanjugu u kosovskoj policiji.

Promenjena odluka prištinske vlade usledila je nakon što su vozači kamiona pre dva dana na administrativnim prelazima Jarinje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Merdare blokirali ulazak kamiona sa kosovskim i stranim tablicama iz južne srpske pokrajine u centralni deo Srbije.

Nova odulka, kao i prethodna, nigde nije zvanično objavljena.

Prvi kamioni sa srpskim i stranim tablicama prešli su u ranim poslepodnevnim časovima administrativne prelaze i ušli na KiM, javlja izveštač Tanjuga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Desetine hiljada evra propada zbog blokade na granici Kosova i Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jun.2023, 14:51

Dvanaest kamiona sa tovarima pšenice Besarta Krasnićija (Krasniqi) je od prošle nedelje blokirano na granici Kosova sa Srbijom, odnosno na prelazima Merdare i Jarinje. Vlada Kosova je 15. juna zabranila uvoz robe poreklom iż Srbije, kao i ulazak kamiona sa srpskim registarskim tablicama. Takva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.