Izvor: TvojPortal.com, 12.Nov.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemiri na Kosovu u decembru?

vesti onlijne/ Sredinom decembra na severu Kosova i Metohije, na Jarinju, počeće realizacija pilot projekta o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima, najavljuje u izjavi za Danas direktor vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, dok Srbi sa severa poručuju da će se svim demokratskim sredstvima boriti protiv primene briselskih sporazuma, te da će umesto zvaničnih prelaza koristiti “alternativne pravce“.

>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << /> Na administrativnim prelazima poreznici, a ne carinici: Aleksandar Vulin  

Time se javlja opasnost da na kosovskom severu ponovo dođe i do nemira i do opstrukcije dogovora koje su postigli Beograd i Priština uz posredovanje Evropske unije.

Srbija će insistirati, naglašava Aleksandar Vulin, da na administrativnim prelazima Euleks, kao garant statusne neutralnosti, ima izvršnu funkciju i da tamo “ne budu carinici, već poreznici“.

“Neće biti postavljeni carinici već poreznici, jer carinici su na granici, a poreznici na administrativnoj liniji, dok će Misija EU predstavljati garant statusne neutralnosti. Najveća pretnja po sporazum o IBM odnosi se na mogućnost uskraćivanja mandata Euleksu. Za nas bi bila nepremostiva prepreka kada Euleksu ne bi bio produžen mandat na Kosovu“, ukazuje Vulin.     
Opširnije

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.