Još jedan Srbin priveden na Jarinju; Kosovska policija: Osumnjičen za napad na službeno lice

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 19:30

Još jedan Srbin priveden na Jarinju; Kosovska policija: Osumnjičen za napad na službeno lice

Priština -- Lekar Nikola Todorović, zaposlen u KBC u Kosovskoj Mitrovici, priveden je na prelazu Jarinje.

On je priveden dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu Krsnu slavu, saopštila je večeras vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumantacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali Todorovića pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je odmah angažovala advokata uhapšenom Todoroviću.

"Reč je o još jednom slučaju iživljavanja od strane Kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj Todorovića izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od 12, osam i pet godina, i to na Slavu", dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, ovo je drugo hapšenje Srba na severu Kosova i Meothije u poslednjih nedelju dana jer je protekle subote popodne uhapšen M. B. (36) iz Zubinog Potoka, kojem su pripadnici specijalne jedinice interventne kosovske policije (FIT), civilnim autima bez registarskih tablica, preprečili put u selu Pridvorica nedaleko od njegove porodične kuće, izvukli ga iz auta i odveli u nepoznatom pravcu.

Posle policijskog zadržavanja od 48 sati M. B. je odveden u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva, a osnovni sud u Prištini odredio mu je pritvor do 30 dana. On se tereti za navodnu paljevinu automobila na severu KiM i navodni napad na službeno lice, za šta prema rečima advokata Nebojše Vlajića nema apsolutno nikakvih dokaza.

"Uhapšeni Srbin iz Zubinog Potoka je kao i mnogi pre njega primoran da dokazuje nevinost umesto da sud dokazuje njegovu krivicu", istakao je advokat Vlajić dok su povodom hapšenja M.B reagovali i iz Srpske liste ističući da Kurtijev režim nastavlja sa nezakonitim i neosnovanim hapšenjem Srba jer je kako tvrde M. B. bukvalno otet.

Todoroviću je počelo saslušanje, potvrdio je Tanjugu njegov branilac Miloš Delević.

"Još uvek ne znamo za šta ga terete, sada počinje saslušanje", rekao je Delević kratko za Tanjug.

Dr Todorović uhapšen je danas na Jarinju dok je vozio decu u opštinu Srbica, potvrdila je ranije Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kosovska policija saopštila je večeras da je Nikola Todorović osumnjičen za napad na službeno lice, a tužilac mu je odredio zadržavanje do 48 sati.

"Na prelazu Jarinje, danas oko 16:30 časova, na ulazu na Kosovo, stigao je državljanin Srbije, koji nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak. Nakon što mu je odbijen ulazak u našu zemlju, osumnjičeni N.T. (rodjen 1981 godine, državljanin Srbije) počeo je da vređa policijske službenike koji su bili na službenoj dužnosti na graničnom prelazu", navodi se u saopštenju objavljenom na fejsbuk profilu Kosovske policije.

Dodaje se da je od njega zatraženo da potpiše dokument/rešenje za odbijanje ulaska na Kosovo.

"On je odbio da potpiše tu odluku i napao jednog od policajaca kome je naneo telesne povrede", sotji u saopštenju.

Povređenom policajcu, dodaje se, pružena je lekarska pomoć.

O slučaju je obavešten tužilac, koji je, zbog napada na službeno lice Todoroviću odredio zadržavanje do 48 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kancelarija za KiM: "Na Jarinju priveden lekar Todorović, policija ga maltretirala pred decom"

Izvor: Blic, 07.Apr.2023

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da je danas Nikola Todorović, lekar zaposlen u KBC u Kosovskoj Mitrovici, priveden na prelazu Jarinje dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu krsnu slavu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.