Goranu Stanišiću sud u Prištini odredio pritvor do 30 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goranu Stanišiću sud u Prištini odredio pritvor do 30 dana

Osnovni sud u Prištini odredio je danas pritvor do 30 dana raseljenom Srbinu Goranu Stanišiću iz sela Gornja Gušterica, opština Lipljan, koji je pre dva dana uhapšen na Jarinju zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

Njegov branilac Miro Delević rekao je Tanjugu da je Stanišiću pritvor određen radi obezbeđenja prisustva u toku postupka, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sud nije prihvatio jemstvo koje mu je odbrana ponudila.

"Uložiću žalbu u roku od 24 sata", naglasio je Delević.

Stanišić se sumnjiči da je između 15. i 16. aprila 1999. u selu Slavonje, opština Lipljan počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Njegov advokat tvrdi da će podneti dokaze sudu i tužilaštvu da Delević u to vreme nije ni bio u tom mestu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbinu uhapšenom na Kosovu pritvor do 30 dana

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2019

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini odredio je danas pritvor do 30 dana raseljenom Srbinu Goranu Stanišiću iz sela Gornja Gušterica, opština Lipljan, koji je prije dva dana uhapšen na Jarinju zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. godine na Kosovu i ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.