Draškoviću opet prete smrću

Izvor: B92, 16.Nov.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Draškoviću opet prete smrću

Beograd -- Nove pretnje smrću lideru SPO-a Vuku Draškoviću. Njemu zbog politike koju vodi prema Kosovu preti organizacija iz dijaspore "Crna ruka".

Lider SPO Vuk Drašković kaže da pretnje koje su mu upućene predstavljaju "dodatnu potrvrdu da se Srbija vraća u devedesete godine".

Osim zbog politike prema Kosovu, "Crna ruka" preti lideru SPO-a i zbog iznošenja informacija sa zatvorene sednice Odbora za bezbednost o događajima na administrativnim prelazima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jarinje i Brnjak.

"Pretnje su dodatna najava mogućnosti da se Srbija polako vraća u te tragične devedesete godine", rekao je Drašković novinarima u Nišu.

On je podsetio da su u poslednjoj deceniji prošlog veka zbog njegove politike ubijani ljudi oko njega, kao i da je više puta pokušano njegovo ubistvo.

Pismo s pretnjama lideru SPO-a predato je policiji i potpredsednik stranke Aleksandar Jugović očekuje brz odgovor policije.

"Upućuju se pretnje da ukoliko ne bude postupio po naređenjima tog udruženja iz dijaspore 'Crrna ruka', da će biti likvidran, da ima tri meseca roka da promeni svoju politiku. To je neprihvatljivo, ovo je pokazatelj na šta su sve spremne antievropske snage, ako nisu uspele to da učine u zločinu na Ibarskoj magistrali i atentatu u Budvi, da su spremne sada, 11 godina nakon demokratskih promena. Žalosno je što živimo u takvom zemlji gde je još uvek tako nešto moguće", kazao je Jugović.

Potpredsednik SPO kaže da je pismo sa pretnjama centrali stranke poslala "Crna ruka", iz Australije.
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Crna ruka" preti smrću Vuku Draškoviću

Izvor: Blic, 16.Nov.2011

Lideru SPO-a Vuku Draškoviću zbog politike koju vodi prema Kosovu smrću preti organizacija iz dijaspore "Crna Ruka". Osim zbog politike prema Kosovu, "Crna ruka" preti lideru SPO-a i zbog iznošenja informacija sa zatvorene sednice Odbora za bezbednost o događajima na administrativnim prelazima Jarinje...

Nastavak na Blic...

Povratak u devedesete

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2011

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da pretnje smrću koje su mu upućene predstavljaju dodatnu potrvrdu da se Srbija vraća u devedesete godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.