Zahtev za istragu zbog pogibije kadeta

Izvor: RTS, 21.Avg.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za istragu zbog pogibije kadeta

Podnet zahtev za sprovođenje istrage protiv četvorice kadeta zbog nesreće na poligonu "Pasuljanske livade" 18. juna, kada je poginulo dvoje njihovih kolega. Zahtev za istragu podnet i protiv njihovog nastavnika, koji je toga dana bio sa njima na poligonu.

Više javno tužilaštvo u Jagodini podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Milana Karišika, Nikole Garabiljevića, Mladena Milosavljevića i Stefana Milosavljevića, kadeta 133. klase završne godine Vojne akademije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog sumnje da su na poligonu "Pasuljanske livade" izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. 

Zahtev za sprovođenje istrage podnet je i protiv majora Vinka Žnidaršiča, saradnika u nastavi na katedri taktike na Vojnoj akademiji, koji je sa kadetima izvodio vežbu toga dana kada se dogodila nesreća, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.