Voždovac bolji od Čukaričkog, Vojvodina slavila na Karaburmi

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Okt.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voždovac bolji od Čukaričkog, Vojvodina slavila na Karaburmi

Uspeli su igrači Vojvodine da se uzdignu posle prošlonedeljnog poraza od Slobode, prvog u prvenstvu i upišu pobedu protiv OFK Beograda.
(FOTO: M. Rašić)
U uvodnom delu utakmice uglavnom se igralo između dva šesaesterca, Novosađani su više atakovali ka golu čuvara mreže Romantičara Vladana Giljena, vešto se branili, uspešno parirali i odolevali, a kada se sve sabere i podvuče crta Vojvodina je posle 90 minuta borbe iz kikseva odbrane OFK Beograda stigla do trijumfa od 2:0.
Prvi ozbiljniji napad Vojvodine i kiks zaspale odbrane OFK Beograda bio je koban za Beograđane, a Novosađani su stigli do neopisive radosti.
Miroslav Vulićević je dobro uočio i na drugoj stativi pronašao na roglju peterca Marka Poletanovića (29) koji nije imao nikog ispred sebe, a ni u bloku da ga omete pa je smireno loptu poslao u nebranjeni deo mreže nemoćnog golmana domaćih Vladimira Giljena za vođstvo i radost Novosađana – 0:1.
I dok su trajali siloviti napadi OFK Beograda ne bi li stigli do izjednačenja, gosti stižu do nove prednosti ponovo posle greške odbrane OFK Beograda.
Enver Alivodić je majstorski i rutinski proigrao Petra Škueltića (61), ovaj se našao na 20-ak metara od gola čuvara mreže Romantičara, neometan ciljao je dobro i precizno šutirao, slabo je reagovao golman Vladimir Giljen i tako su Novosađani sa Stare Karaburme odneli ceo plen.
Javor je pogotkom Sotirovića iznenadio Slobodu i dragocenim bodovima odmakao od donjeg dela tabele.
S druge strane, “romantičari” nisu uspeli da se iskupe za poraz od Kragujevčana u prošlom kolu.
(S. Župljanin)
Golom Miljana Mutavdžića pred kraj prvog poluvremena Novi Pazar je na domaćem terenu savladao Donji Srem.
Od 42. minuta Rad je na Banjici protiv Jagodine igrao sa desetoricom, jer je zbog drugog žutog kartona Slobodan Urošević napustio teren.
(FOTO: V. Marković)
Dosuđen je jedanaesterac za goste, ali je Milan Đurić bio neprecizan sa bele tačke.
On je uspeo da se iskupi za kiks i u 64. minutu je doveo Jagodince u vođstvo.
Konačnih 2:0 postavio je Arsenijević u 86. minutu.
(FOTO: Ž. Đorđević)
U Kragujevcu na „Čika Dači“ u meču između Radničkog i Spartaka iz Subotice nije bilo golova.
Na početku utakmice, Subotičani su bili konkretniji, u početnim minutima, boravili su u najvećem delu na polovini domaćeg tima.
Najpovoljniju priliku za početno vođstvo, Radnički je imao u osmom minutu. Spalević je prošao po levoj strani, na njega je startovao Radović, a sudija Marko Popović iz Beograda je bez razmišljanja pokazao na „belu tačku“ i žutim kartonom sankcionisao start subotičkog igrača.
Vođa navale Kragujevčana, Spalević, preuzeo  je odgovornost – lopta je otišla pored desne stative gola Spartaka.
Promašeni penal Radničkog je doprineo novom zamahu gostujućih igrača, u 12.minutu u dobroj šansi našao se Mrkela, čiji udarac je bio lak plen za Čančarevića.
Iako su bili više u posedu loptu i na polovini rivala, igrači Spartaka nisu uspeli da dođu do završnog udarca ili pasa, tako da nije bilo opasnosti po gol domaćih.
Voždovčani su u malom beogradskom derbiju iznenadili favorizovanog domaćina i zasluženo odneli sva tri boda. Čukarički je brzo poveo, Voždovac preokrenuo rezultat, a kada je Dragoljub Srnić izjednačio sve je pokazivalo na remi.
Ipak, Obradović je golom u sudijskoj nadoknadi krunisao dobru partiju svog tima i doneo Voždovcu vrednu pobedu.
SEMAFOR 10. KOLA JSL:
Radnički 1923 – Spartak 0:0
Novi Pazar – Donji Srem 1:0 (Mutavdžić 45)
Rad – Jagodina 0:2 (Đurić 64, Arsenijević 86)
OFK Beograd – Vojvodina 0:2 (Poletanović 30, Škuletić 62)
Partizan – Napredak 1:1 (Luka 88 -Trujić 47)
Sloboda – Javor 0:1 (Sotirović 61)
Čukarički – Voždovac 2:3 (D. Srnić 13, 80 – Babović 25, Karaklajić 70, Obradović 90+3)
Radnički Niš – Crvena zvezda 1:1 (Hadžibulić 8 – Dauda 45)

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina slavila na Karaburmi, Jagodina odnela bodove sa Banjice

Izvor: Dzungla.org, 26.Okt.2013

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas na gostovanju OFK Beograd sa 2:0 (1:0) u utakmici 10. kola Superlige Srbije. Vojvodina je ovim trijumfom uhvatila priključak sa ekipama iz vrha tabele.Golove za Novosađane postigli su Marko Poletanović u 29. i Petar Škuletić u 62. minutu.Bodove iz Beograda odnela...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.