Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz koji je trebalo da ide do Mitrovice, od sutra putuje od Jagodine do Kraljeva

Ukrašeni "tematski voz" koji je prvobitno namenjen liniji Beograd-Kosovska Mitrovica, od sutra će saobraćati na liniji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo.

Preduzeće "Srbija Voz" je saopštilo da će od sutra, 27. marta "dizel-motorni voz, ukrašen motivima srpske kulturno-istorijske baštine sa Kosova i Metohije, saobraćati na relaciji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo".

"Građani ovog dela Srbije biće u prilici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se voze i vide tematski ukrašeni voz" koji će polaziti iz Kraljeva u 4.20 i u 14.40 sati, a iz Jagodine u 8.21 i 18.31.

"O narednim relacijama na kojima će ovaj voz da saobraća, javnost će biti blagovremeno obaveštena", najavio je "Srbija Voz".

Taj voz, dekorisan fotografijama fresaka i drugim, s natipisima na 21 jeziku "Kosovo je Srbija", 14. januara je krenuo na prvo putovanje, za Kosovsku Mitrovicu. Međutim, pošto su Vlasti Kosova najavile da ga neće pustiti i poslale policijske jedinice na prugu, zaustavljen je u Raškoj, na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom. Voz je posle višesatnog čekanja vraćen za Beograd iz bezbednosnih razloga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Voz koji je trebalo da ide do Mitrovice, od sutra putuje od Jagodine do Kraljeva

Izvor: Beta, 26.Mar.2017

Ukrašeni "tematski voz" koji je prvobitno namenjen liniji Beograd-Kosovska Mitrovica, od sutra će saobraćati na liniji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo.Preduzeće "Srbija Voz" je saopštilo da će od sutra, 27. marta "dizel-motorni voz, ukrašen motivima srpske kulturno-istorijske baštine sa Kosova i Metohije,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.