Uživo: Stojković odbranio penal, crno-beli dali i drugi gol, Jagodina - Partizan 0:2!

Izvor: Blic, 20.Okt.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Stojković odbranio penal, crno-beli dali i drugi gol, Jagodina - Partizan 0:2!

Fudbaleri Partizana od 15 časova gostuju u devetom kolu Jelen Superlige ekipi Jagodine, a pobeda crno-bele bi smestila na čelo tabele sa dva boda prednosti u odnosu na Čukarički. Sa druge strane, domaćin će se potruditi da nastavi trend nepobedivosti koji traje nešto više od dva meseca.

Pred skromnih 6.000 gledalaca, skromnih jer je ovaj prvenstveni duel svojevrsni "Superkup Srbije" jer su se jedni na druge namerili osvajač Kupa i šampion države, prvi do šanse došli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su domaći.

Udarac sa ivice kaznenog prostora umalo je bio koban po crno-bele, koje je spasila odlična intervencija golmana Vladimira Stojkovića u drugom minutu.

Skoro punih sedam minuta Partizan maltene nije prešao centar, a i kada bi uspeo, vrlo brzo bi gubio loptu, pa je ekipa Mladena Dodića odmah uspostavljala svoju ofanzivnu igru, koju nije ometao ni presing rivala na celom terenu.

Pa opet, u devetom minutu, crno-beli su po prvi put uspeli da se drže na suparničkoj polovini terena, a strpljivo građenu akciju završio je mladi Andrija Živković, 17-godišnjak koji je uputio snažan udarac sa 20-ak metara i za malo bio neprecizan.

Borba na sredini terena obeležila je narednih desetak minuta, a onda je posle nedosuđenog ofsajda Fofana primio od Živkovića loptu u srcu šesnaesterca Jagodine, odakle je uputio udarac koji je golman Đuričić pravovremenim istrčavanjem zaustavio.

Na sledeću šansu čekalo se do 32. minuta, a Jagodinci su tada dobili priliku da na najlakši mogući način povedu: Ostojić je potpuno neobjašnjivo u kaznenom prostoru Partizana igrao rukom, pa je Mažić odmah dosudio penal za domaćina. Ali, šut Damjanovića dole levo nije prevario Vladimira Stojkovića, koji mu je ukrotio udarac.

Samo minut kasnije - kazna je servirana: Jojić je primio loptu na levoj strani šesnaesterca, prošao pokraj svog čuvara, a onda poslao "bubamaru" u dalji gornji ugao za 0:1 na semaforu i novi šok za Jagodince.

Do kraja poluvremena, viđena je još samo jedna šansa, i to kada je Ninković neočekivano šutirao ka golu iz slobodnjaka sa velike daljine, a lopta je prošla tik iznad prečke.

Drugi deo meča nije počeo kako su crno-beli priželjkivali, jer je Andrija Živković zbog povrede signalizirao stručnom štabu da ne može u punom ritmu nastavi sa nastupom, pa ga je u 49. minutu zamenio Nemanja Petrović. I, nisu prošlo ni puna dva minuta, a upravo je rezervista Petrović udvostručio prednost. Jojić je privukao na sebe skoro celu odbranu rivala, a onda odložio loptu u stranu do 21-godišnjeg igrača Partizana koji je imao vremena da se lepo namesti i matira nekadašnjeg reprezentativnog čuvara mreže, Anđelka Đuričića.

Trenutno: Jagodina - Partizan 0:2 (0:1)

Strelac: 0:1 Miloš Jojić u 34. minutu, 0:2 Nemanja Petrović u 51. minutu

Jagodina; Gledalaca: 6.000; Sudija: Milorad Mažić

Jagodina: Đuričić, Milinković, Tomić, Živanović, Projić, Ranđelović, Damjanović, Mitošević (od 53. Lepović), Arsenijević, Đurić, Pešić

Partizan: Stojković, Stanković, Obradović, Ostojić, Volkov, Đemba Đemba, Jojić, A. Živković (od 49. N. Petrović), Ilić, Ninković, Fofana

Jelen Superliga, 9. kolo:

Subota:

OFK Beograd - Radnički Kragujevac 2:3 (0:2)

(Dražić 58, Damjanović 74 - Knežević 11, 69, Spalević 35)

Javor - Rad 1:2 (0:2)

(Sotirović 72 - Đurđević 21, 26 pen.)

Donji Srem - Čukarički 1:1 (0:0)

(Lakić-Pešić 90 - Stojiljković 76)

Vojvodina - Sloboda 1:2 (1:1)

(Kaluđerović 25 - Žeravica 33, Jovanović 77)

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1 (3:0)

(Milijaš 8, Dauda 19, 45, Mrđa 55, 72 - Jelić 73)

Voždovac - Spartak 0:1 (0:0)

(Nosković 75)

Napredak - Radnički Niš 1:1 (0:1)

(Bojić 78 - Stojanović 43)

Nedelja:

Trenutno: Jagodina - Partizan 0:1 (0:1)

(Jojić 34)

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Stojković odbranio penal, crno-beli dali i drugi gol, Jagodina – Partizan 0:2!

Izvor: Dzungla.org, 20.Okt.2013

Fudbaleri Partizana od 15 časova gostuju u devetom kolu Jelen Superlige ekipi Jagodine, a pobeda crno-bele bi smestila na čelo tabele sa dva boda prednosti u odnosu na Čukarički. Sa druge strane, domaćin će se potruditi da nastavi trend nepobedivosti koji traje nešto više od dva meseca.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.