Uspostavljen  železnički saobraćaj Kraljevo - Jagodina

Izvor: Blic, 13.Jan.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljen železnički saobraćaj Kraljevo - Jagodina

Jutros je na relaciji Kraljevo - Jagodinu, preko Kruševca, Stalaća i Paraćina, posle osam godina, ponovo uspostavljen putnički železnički saobraćaj.

Prvi voz sa putnicima u Jagodinu, iz Kraljeva je stiago u 8,01 minutu, tačno po redu vožnje, a iz Jagodine za Kraljevo je krenuo u 8,28 sati.

"Bilo je fenomenalno, grejanje, klima uređaji, čisto, podentno, baš za 21. vek", izjavio je na železničkoj stanici u Jagodini glavni inspektor procesa kontrole Zzeleznice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Dragoljub Lukačević.

Pratio sam voz u skaldu sa Zakonom o bezbednosti prevoza imovine i lica železnicom i zaista je bilo veoma prijatno putovatu, dodao je on i napomenuo da je U Krljevu ušlo četvoro, u Vrnjačkoj Banj dvoje u Kruševcu nesto više, u Stalaću i Paraćinu takodje. S obzirom da je prvi dan mi smo zadovoljni, istakao je Lukačević

Prave pokazatelje imaćemo za deset do 15 dana, dodao je on.

"Ovo je pametno, koje ovo uradio, uvezao ove gradove centralne Srbije napravio je pravu stavr", rekao je Lukačević i potsetio da je u projektu železnički putnički saobraćaj bio do Paraćina.

Lukačević je napomenuo da je voz iz Kraljeva prem Jagodini na nekim deonicama vozio i 100 kilometara, a najniža njegova brzina je 40 kilometara na sat.

On je potsetio da je povratna krata Kraljevo Jagodina ovim vozom jeftinija od autobuske karte u jednom pravcu.

Cana vozne karte Kraljevo - Jagodina, u jednom pravcu je 392 dinara a povratna 628 dinara.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ponovo radi voz na relaciji Kraljevo-Jagodina!

Izvor: Kurir, 14.Jan.2014, 08:02

Prvi voz s putnicima iz Kraljeva u Jagodinu stigao je u 8.01, tačno po redu vožnje, a nazad iz Jagodine za Kraljevo krenuo je u 8.28..JAGODINA - Stigla prva lokomotiva...Na relaciji Kraljevo-Jagodina, preko Kruševca, Stalaća i Paraćina, posle osam godina ponovo je uspostavljen putnički železnički...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.