Ubice advokatskog pripravnika iz Jagodine Nemanje Stojanovića ni posle dve godine nisu pronađene

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubice advokatskog pripravnika iz Jagodine Nemanje Stojanovića ni posle dve godine nisu pronađene

Advokatska komora Srbije postavila je danas spomen ploču advokatskom pripravniku Nemanji Stojanoviću (27) iz Jagodine koji je pre dve godine ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo, a čije ubice još nisu pronađene, a istraga je pokazala da je Nemanja ubijen greškom.

Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac je rekao da se poprilično zna ko je bio prava meta i ko bi mogao biti učinilac.

"To je ono što je 'popalilo' alarme i zbog čega smo tražili da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se ovaj predmet izuzme od lokalnih organa gonjenja i da se uputi Specijalnom tužilaštvu na ocenu nadležnosti", izjavio je Gostiljac.

On je rekao da istragom rukovodi tužilac i da je na njemu najveća odgovornost.

"Drugi stepen je policija. Sadejstvo policije i tužilaštva je bitno u ovakvim situacijama. Jedini problem može biti u policiji i tužilaštvu", kazao je Gostiljac.

On je dodao da je u takvim predmetima vreme presudan faktor."Postoji i mišljenje da su najvažniji prvih 48 sati i da tada treba prikupiti većinu dokaza. Činjenica da posle dve godine nije bilo pomaka u ovom predmetu, svakako govori da će i kasnije dokazivanje biti teže", kazao je Gostiljac.

Predsednik Advokatske komore Srbije u Savetu advokatskih komora Evrope Dragoljub Đorđević je izjavio da je Srbija na samom vrhu neotkrivenih počinilaca krivičnih dela protiv života i tela advokata, pogotovu kada su u pitanju najteža dela, ubistva.

"Zadnje tri ili četiri godine počela su da se formiraju zajednička tela tužilaca, advokata i policije kako bi se rešili slučajevi. Međutim, iako je lišen slobode osumnjičeni za ubistvo kolege Vladimira Zreleca, još uvek nema odgovora na pitanje ko je to učinio, kao ni za kolegu Mišu Ognjanovića, a ista stvar je i sa Nemanjom Stojanovićem, koga sam imao čast lično da upoznam, koji je bio pravi mladi kolega, koji je znao da ceni sve ono što se radi za advokaturu", kazao je Đorđević.

Đorđević je izrazio nadu da će pre svega porodica dobiti odgovore na bolna pitanja ko je to učinio, ali da ni za koga od njih nikada neće dobiti odgovore na pitanja zašto i da će sve ostati na nivou pretpostavki i spekulacija, koje više vređaju nego što leče rane.

Otac ubijenog Nemanje, advokat Milovan Stojanović kazao je da nikada neće odustati od toga da se pravda zadovolji.

"Dok sam živ, boriću se jer sam to na sahrani obećao mom sinu. Zarekao sam se da pravda mora da stigne sve one koji su u ovo umešani. Moj predmet je sada u Specijalnom sudu", rekao je Stojanović.

On je rekao da će, ako nalogodavac i izvršilac ubistva ne budu uhapšeni, to biti poraz i poniženje ne samo za njihovu porodicu, već za sve koji se bave advokaturom i pravosuđem uopšte u Srbiji.

Nemanja Stojanović ubijen je iz vatrenog oružja u ranim jutarnjim časovima 13. septembra 2017. godine, u ulici Braće Dirak ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ubice advokatskog pripravnika iz Jagodine ni posle dve godine nisu pronađene

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2019

Advokatska komora Srbije postavila je danas spomen ploču advokatskom pripravniku Nemanji Stojanoviću (27) iz Jagodine koji je pre dve godine ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo, a čije ubice još nisu pronađene, a istraga je pokazala da je Nemanja ubijen greškom...Predsednik Advokatske komore...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.